GeriKadın Sağlığı Elma sirkesiyle kolesterole karşı savaşın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma sirkesiyle kolesterole karşı savaşın!

Elma sirkesiyle kolesterole karşı savaşın!

"Salatalarınıza sirke eklemeyi seven bir insansanız, çok şanslısınız. Çünkü sirke kolesterolden sedefe, kalp hastalıklarından kramplara kadar birçok soruna çare olabiliyor."

Sirke ile hazırlanan basit karışımlarla birçok derdinize deva bulabilirsiniz. Mucize denilebilecek ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek iksirlerle, kolesterol, kalp ve damar hastalıkları, hafıza zayıflığı ve kramplarınıza karşı çare bulabilirsiniz.

Kolesterol
Elma sirkesi, besinlerin ve sıvıların bağırsakta emilimini yavaşlatan, suda çözünen bir lif olan pektin açısından zengindir. Pektin, sindirim sisteminde yavaşça ilerlerken bağırsaklara yapışarak kolesterol emilimini engeller. Yemeklerden önce düzenli olarak ballı sirke için, kolesterolünüz normale dönecektir. İsterseniz sirkenizi meyve veya sebze suyu ile karıştırıp da içebilirsiniz.

Kalp ve damar hastalıkları
Elma sirkesinde bulunan pektin ve güçlü bir antioksidan olan beta karoten, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Her yemekten önce bir yemek kaşığı sirkeyi, bir bardak ılık suya veya bir bardak elma suyuna katarak için.

Hafıza zayıflığı
Hafıza zayıflaması hepimizi er ya da geç etkiler ama yaşlı insanlarda daha sık görülür. Ya da bazı besinlerin eksik alınması buna yol açar. Hafıza kayıpları B12 ve folik asit oranları çok düşük insanlarda daha sık görülür. Alzheimer hastalığını araştıran bilim adamları, sağlıklı beslenmenin temel unsurlarından olan kalsiyum, tiyamin, niacin ve B12 vitamini eksikliğine dikkat çeker. Elma sirkesi, içerdiği zengin vitaminler, mineraller ve çeşitli aminoasitler sayesinde, hastalığa yakalanmış insanlar için bile (buna ek olarak sağlıklı beslenmeleri şartıyla) yeterli olmaktadır. Koruyucu hekimlikte ise değeri paha biçilmezdir!

Kasılma ve kramplar
Akşam yemeğinde kalsiyum veya multimineral tableti, elma sirkesi-ballı su karışımıyla alındığında gün veya gece boyunca bacaklarda oluşan kramplara iyi geldiği gözlemlenmiştir. Kas yorgunluğuna karşı elma sirkesi ile ıslatılmış bir bezi sarmak iyi sonuçlar vermektedir. Sirkenin içine bir miktar tatlı kırmızıbiber de eklenebilir.

İshal
50 gr. kuru toz nane ve yarım litre elma sirkesini, üç hafta kapalı bir kavanozda dinlendirin. Taze nane yapraklarını kaynatın ve içine bir tatlı kaşığı bu sirkeden ekleyin. Eski yazıtlarda her 3-4 saatte bir, bir bardak sirkeli su içilmesini öneriyorlar. Sirkeli su, bir yemek kaşığı sirke ile bir litre suyun karışımıdır. Karahindiba da ekleyebilirsiniz.

Kireçlenmeye karşı
Elma sirkesi, kemik yapısı için gerekli olan kalsiyum, magnezyum, silis, manganez ve potasyum gibi oligo elementler açısından zengindir. Aynı zamanda, kalsiyum gibi, sağlam bir iskelet yapısı için önemli olan bor elementi de ihtiva eder. Borun, steroid hormonlarının serbest kalmasında karmaşık bir rolü vardır. Menopoza girmiş kadınlarda osteoporoza karşı gerekli bir mineraldir. Hormonların miktarını arttırdığı gözlenmiştir.
Elma sirkesi bu durum için yine bir mucizedir!

Yumurta kabuklarını bir gece boyunca elma sirkesinde dinlendirin. Bu işlem kabuklardaki kalsiyumu eritir. Bir bardak ılık suya, bu karışımdan bir tatlı kaşığı ekleyip için. Eğer kalsiyum tableti kullanıyorsanız, bir bardak sirkeli suyla alın. Çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Sedef
Kaynamış sarıyonca suyuna bir tatlı kaşığı mercanköşk (veya elma sirkesi) koyup, günde iki kez için. Mercanköşk sirkesi yapmak için 50 gr. dövülmüş kuru mercanköşke, 1/2 litre elma sirkesi ekleyin. Karışımı 3 hafta boyunca dinlendirin. Sonra süzün.


Milliyet

False