GeriSaç Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır?

"Saçlarımız ısıya karşı çok duyarlıdır. Saçlarımızı şekillendirmek için kullandığımız aletler (maşalar, fön makinaları) saçlarımıza aşırı derecede ısı uyguladığı için saçlarımızdaki nemi emer. Bu yüzden saçlarımız kuru ve cansız gözüküp elektriklenir. Peki elektriklenen saçlar nasıl kontrol altına alınır?"

Saçlarınızı nazikçe kurulayın

Saçlarımızı en iyi kurutmanın yolu, saçlarımızdaki fazla suyu sıkarak doğal yolu ile kurutmaya bırakmaktır. Tabi ki kış günleri bu yöntemi denememiz baş ağrısına veya soğuk algınlığına sebep olabilir. Size tavsiyemiz saçlarınızı havlu çok bastırmadan nazikçe kurulamanızdır. Eğer saçlarınız tam anlamı ile kurumamışsa saç kurutma makinası da size yardımcı olacaktır. Saç kurutma makinasının olabildiğince ılık hava üflemesine dikkat ediniz. Saçlarınızın diplerine çok yaklaştırmamaya da dikkat etmeliyiz. Ama her zaman doğal yöntemlerin yanındayız.

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saç tipinize uygun şampuanlar kullanın

İnce veya kalın telli, kıvırcık veya düz, kuru veya yağlı saçlar. Herkesin saçları farklı özellikler taşımaktadır. Bu yüzden saçlarımızın yapısına uygun şampuanlar kullanmalıyız. Mesela kuru saç yapısına sahipsek sülfür içerikli şampuanlardan uzak durmalıyız. Sülfür saçımızı daha çok kurutacağından saçlarımız daha çabuk elektriklenecektir. Dove’un “Pure Care Dry Oil” serisi şampuanı, formülündeki Hindistan Cevizi, Badem ve Afrika Makadamya yağları ile yapışkanlık hissi bırakmadan saçınızı temizler ve 3 kata kadar daha yumuşak, ışıltılı ve kabarmayan saçlara sahip olmanızı sağlar. Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saçlarınızı sık sık tarayın

Saçlarınızı, saç köklerinizden saç uçlarınıza doğru tarayarak, saç köklerinizde olan doğal yağı tüm saçlarınıza yaydığınızı ve bu sayede saçınızı beslediğinizi biliyor muydunuz? Saç diplerinizideki doğal yağ elektriklenmenin önüne geçecektir. Fakat saçlarınızı tararken çok ince telli taraklar kullanmamaya dikkat edin, bu daha fazla kabarmasına neden olabilir.

Saç kremi kullanın

Kuruyan saçlarımızın nem ihtiyacı için saç kreminin büyük önemi vardır. Özellikle birçok işlem gören saçlarımız için şampuan sonrası saç kremi kullanmak gerekir. Dove’un “Pure Care Dry Oil” serisi saç bakım kremi, şampuanlamadan sonra saça boylarından uçlarına doğru uygulandığında, hindistan cevizi ve badem yağları içeren formülüyle saçlarınızı yumuşatırken, elektriklenmeden saçınıza şekil vermenize yardımcı olur.Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saçlarınızı yağlar ile nemlendirin

Her şeyi denediniz fakat saçlarınızın elektriklenmesi bir türlü geçmiyor! Gün içerisinde sürekli kabaran saçlarınız için besleyici yağları denemesilisiniz. Yağlar saçlarının üzerini bariyer gibi sararak saçındaki nem dengesini korur ve saçların gün içerisinde elektriklenmesini önleyerek daha canlı gözükür. Dove’un “Pure Care Dry Oil Yağ” ise, “dry oil” yani “kuru yağ” olma özelliği ile doğal yağlar gibi saç telinin içine geçebilirken, dışında da yağlanma yapmaz ve hızlı emilir.

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saç maskeleri kullanın

Saçlarımız güneşten, denizden, hava kirliliğinden hatta stresten bile etkilenip canlılığını ve parlaklığını yitirebilir. Saç maskeleri yoğun nem içerdiğinden bu tarz etkileri saçlarınızdan uzaklaştırıp saçlarınıza eski canlılığını ve parlaklığını kazanmanızda yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun saç maskesi ile haftada bir veya iki gün yapacağınız bakım yeterli olacaktır. Dove’un Pure Care Dry Oil serisi saç maskesi ile saçlarınızdaki ideal canlılık ve hacim dengesini yakalayacaksınız.

False