GeriKişisel Bakım El bakımında dikkat edilmesi gerekenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

El bakımında dikkat edilmesi gerekenler

El bakımında dikkat edilmesi gerekenler

"Yeni çıktığımız zorlu kış döneminden yine en çok etkilenen ellerimiz oldu. Bu süreçte neleri doğru neleri yanlış yaptık beraber görelim. İşte kavurucu bir yaz bizi beklerken, el bakımı için yaz-kış kolayca uygulayabileceğiniz öneriler!"

Öncelikle el bakımında dikkat etmeniz gereken , ihtiyacınızdan fazla krem kullanmamaktır. Eğer ciddi bir probleminiz yoksa, gece ve gündüz bir iki defa sürülen krem yeterli olacaktır. Gün içerisinde banyodan sonra sürülen krem, gözenekler açık olduğu için daha kolay emilecek ve daha faydalı olacaktır. Geceleri ise yatmadan önce sürülen krem, hormonlarımız çalıştığı ve su toplanması gerçekleştiği için yine faydası daha çok olacaktır. İki el için de birer fındık tanesi kadar krem miktarı yeterlidir. Kremi sürerken yapılan hatalardan biri de avuç içine önem vermeyişimizdir. Oysaki avuç içindeki çizgiler de nem kaybından nasibini almaktadır. Bunun yanı sıra krem, tırnak çevresine de özenle sürülmelidir. Sorunlu bir tırnak yapısı varsa daha yağlı bir krem tercih edilebilir. Özellikle aldığımız kremlerin parfüm, alkol ve paraben gibi maddeler içermemesi gerekmektedir.

Kış aylarında etksinde kaldığımız soğuk havalar, ellerimizin kurumasına hatta yara olmasına sebep olabiliyor. Bu durumu en aza indirmek için kış aylarında nem oranı yüksek kremler tercih etmekte fayda var. Evden dışarı çıkarken veya eve girerken yaşadığımız hava ve nem değişimi de ele zarar vermektedir. Eğer dışarı çıkmadan önce elinize krem sürüp eldiven takarsanız emilim daha kolay olacak ve yeni bir ortama girene kadar hava değişimininin sebep olduğu sorunlar en aza inecektir. Problemli bir eliniz varsa gece yatmadan önce de aynı işlem uygulanabilir. Böylece elleriniz yumuşacık olacaktır.

Yaz aylarında ise güneşin yüksek etkisi ellere büyük zarar vermekte hatta lekelere sebep olabilmektedir. Bu yüzden kullanılan krem hem kış aylarında kullandığınız kreme göre daha hafif hem de güneş koruyucu özelliğe sahip olmalıdır. Yaz boyunca sürekli suya girip çıkıyoruz. Denizde ,havuzda ve duşta ellerimiz dehidre olur ve nemini kaybeder. İşte bu zamanlardan hemen sonra gözenekleriniz açık olacağı için, krem kolaylıkla emilecektir. Akşamları besleyici krem kullanmanız gün içinde farketmediğiniz, güneş sonrasında meydana gelen sorunlara iyi gelecektir. Eğer cildiniz yaz- kış gerginse gliserin içerikli krem kullanmanız iyi gelebilir

False