GeriKadın Sağlığı Egzama Nedir? Egzamaya İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Egzama Nedir? Egzamaya İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

Egzama Nedir? Egzamaya İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

"Egzama en çok alerji ve stres sonucu görülen bir deri hastalığıdır. Ciltte kızarıklık, kuruluk, kaşıntı, içi su dolu kabarcıklar ve ciltte şişme gibi belirtilere yol açan, yaygın bir şekilde her yaştan insanda görülebilen kronik bir deri hastalığıdır."

Egzama kalıtsal olabileceği gibi, harici nedenlere bağlı olarak da gelişebilir. Egzamanın birçok değişik türü vardır ve en çok etkilediği organlarımızdan birisi ellerdir. Su, sabun, deterjan, kimyasal maddeler, tozlu ortam gibi faktörler deriyi oldukça yıpratır. Çok sık el yıkamak ve temizlik işlerinde kullanılan çamaşır suyu gibi maddeler de egzamanın gelişmesine zemin oluşturur. Egzama en fazla el ve ön kolda görülür. 

Egzamanın kesin belirlenen bir tedavisi yoktur. Uzman doktor gözetiminde haricen kullanılabilecek kremler ya da oral yöntemle alınabilecek kapsüller egzamanın tedavisinde kullanılır. Tedaviye ek olarak birçok faydalı doğal yağlar da egzama belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. 

EGZAMAYA İYİ GELEN DOĞAL YAĞLAR NELERDİR?

Aşağıda sıralayacağımız doğal yağlar farklı özellikleri ile egzama belirtilerini azaltmak ve egzamayı yatıştırmak için sıkça kullanılan yağlardandır. 

1-LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı istisnai anti-enflamatuar ve kaşıntı önleyici özelliklere sahiptir. Genellikle atopik dermatit ile ilişkili kızarıklığı ve tahrişleri gidermek için kullanılır.

2-ALMAN PAPATYASI

Farklı papatya türleri vardır, ancak Alman papatyası sivilce, egzama, döküntüler, dermatit ve diğer cilt koşullarını yatıştırıcı ve hücre yenilenmesini teşvik eden harikadır, böylece yeni, sağlıklı cilt yerini alabilir.

3-BERGAMOT YAĞI

Bergamot yağı sık sık iltihabı azaltmak için kullanılır, böylece cilt daha çabuk iyileşir.

Egzama Nedir Egzamaya İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir

4-KEKİK YAĞI

Doğal bir antiseptik, kekik yağı , ağrı, şişme, enfeksiyon ve iltihaplara karşı büyük bir savunmadır.

5-BUHUR YAĞI 

Buhur yağı yüzlerce yıldır her türlü cilt koşullarını iyileştirmek için kullanılmaktadır. Sadece şişliği ve kızarıklığı azaltmakla kalmaz, karıştırdığı diğer yağların gücünü de arttırır.

6-SEDİR YAĞI

Sedir ağacı yağı sadece egzama semptomlarını tedavi etmez, kaşıntı ve iltihap önleyici özellikleri sayesinde durumu iyileştirmeye yardımcı olur.

7-SARDUNYA YAĞI

Sadece bir dab veya iki sardunya yağı çatlamış, tahriş olmuş cilde bağlı şişlik ve ağrıyı azaltmak için yeterlidir.

Esansiyel yağlar reçeteli kremlerden farklı olarak etkilerini daha uzun vadede gösterir. Bu nedenle sonuçlarını görmek için düzenli olarak uygulamanız gerekir. Kullanmadan önce uzmanınıza danışmayı unutmayın. 

EV YAPIMI EGZAMA KREMİ İÇİN TIKALAYIN! 

MAHMURE ÖZEL

False