GeriKadın Sağlığı Dut Yaprağının Faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dut Yaprağının Faydaları

Dut Yaprağının Faydaları

"Dut yaprağının en az meyvesi kadar faydalı olduğunu daha önce duymuş muydunuz? Bahar ve yaz aylarının en sevilen meyvelerinden olan dutun yapraklarının faydalarına gelin göz atalım."

Dut yaprağının faydaları

Dut yaprağının faydaları, özellikle son dönemlerde iyice konuşulmaya başlandı. Bu konuda bazı farklı görüşler olsa da genel kanı dut yaprağının vücuda abartıldığı kadar çok faydası olmadığı yönünde.

Dut yaprağı, tıpkı meyvesi gibi mineral ve vitamin yönünden bir hayli zengin. Anti-inflamatuar özelliği de bulunan dut yaprağı, vücutta enfeksiyonun azalmasına yardım ediyor. 

Dut yaprağı, yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kronik hastalıklara karşı koruma sağlıyor. 

Dut yaprağının, içeriğindeki deoksinojirimisin adlı bileşen sayesinde diyabeti iyileştirdiği, kolesterol değerlerini azalttığı yönünde bazı söylemler var. Ancak uzmanlar bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söylüyor. 

BİR AVUÇ DUTUN 9 FAYDASI

Bahsedilen bileşen, ilaç sektöründe kullanılan bir bileşendir. Fakat yapılan çalışmalar, dut yaprağının diyabete ya da kolesterole önemli derecede etki etmediğini ortaya koydu.

Dut yaprağı nasıl tüketilir?

Dut yaprağının söylendiği gibi sayısız faydası bulunmasa da yukarıda da bahsettiğimiz gibi zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip. 

Dut yaprağının tüketmenin en kolay yolu çayını demlemektir. 

Dut yaprağı çayı nasıl hazırlanır?

Bir bardak suyu kaynatın ve içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş dut yaprağı ilave edin. Yaklaşık 5 dakika demledikten sonra tüketebilirsiniz. 

MAHMURE ÖZEL

False