GeriEtkinlik Rehberi Dünyanın En Prestijli Kahve Yarışması İstanbul’da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünyanın En Prestijli Kahve Yarışması İstanbul’da

Dünyanın En Prestijli Kahve Yarışması İstanbul’da

"Bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek olan gastronomi sektörünün en büyük buluşması Sirha İstanbul, dünyanın en önemli kahve organizasyonu SCA’nın Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. Üç kategoride düzenlenecek yarışmada ilk sırada yer alan yarışmacılar, 2020 World Coffee Events’te Türkiye adına yarışacak."

Restoran, otel ve yiyecek içecek sektörü profesyonellerine yönelik düzenlenen uluslararası ihtisas fuarı Sirha İstanbul, bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi‘nde ziyaretçilerini ağırlayacak. HORECA sektörünün en prestijli fuarı olan Sirha İstanbul‘un 7. buluşması, nitelikli kahve sektörünün dünyada en büyük organizasyonu olan SCA’nın (The Speciality Coffee Association) Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak.

SCA Türkiye Şampiyonası “Latte Art Şampiyonası, “Cezve/İbrik Şampiyonası” ve “Cup Tasters Şampiyonası” olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek. SCA Türkiye şampiyonları, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen şampiyonlarla buluşarak 2020 World Coffee Events’te Türkiye adına yarışacaklar.

SCA Türkiye Koordinatörü Okan Turfanda, Sirha İstanbul’un gastronomi sektörünün profesyonellerini bir araya getiren en prestijli organizasyon olduğunu ifade ederek, bu büyük arenada yer alarak nitelikli kahve endüstrisine çok daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Yeni nesil kahve endüstrisinin Türkiye’de hızla yaygınlık kazandığını söyleyen Okan Turfanda, Sirha İstanbul gibi HORECA sektörünün önde gelen markalarına ev sahipliği yapan öncü fuarların sektörün gelişmesine ciddi destek sağladığını kaydetti.

Dünyanın En Prestijli Kahve Yarışması İstanbul’da

Kahve endüstrisine yön veriyor

Binlerce kahve profesyoneli ve kahve tutkununun bilgi ve deneyimlerini paylaşabildiği SCA (The Speciality Coffee Association), dünyada kahve endüstrisinin merkezinde konumlanıyor. SCA dünya genelinde 70’in üzerinde ülkede etkinlikler gerçekleştiriyor, web sitesi ile nitelikli kahve sektörünün profesyonelleriyle iletişim ağı kuruyor, sektörün son trendlerini ve gelişmeleri paylaşan çok sayıda üyesi bulunuyor. SCA Türkiye ise kuruluşundan itibaren kahvede mükemmelliği teşvik eden çalışmalar, eğitimler ve yarışmalar yürütüyor; tedarik zincirinin her kademesinde sürdürülebilir bir endüstri oluşturmak doğrultusunda faaliyet gösteriyor.

False