Geriİyi Yaşam Dünya kadınların etrafında dönüyor: Yaşasın 8 Mart!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünya kadınların etrafında dönüyor: Yaşasın 8 Mart!

"Farkındasınız değil mi bütün dünya kadın olmanın nimetleriyle dolup taşıyor. Baksanıza, aslında dünya bizim etrafımızda dönüyor."

Etekleri uçuşan şifon bir elbisenin hışırtısı... Bir çift zümrüt küpenin bir an parlayıp sönen ışık yansıması.. Yüksek topukların, derin yırtmaçların seksapeli... Tanrım! Kadın olmak ne kadar güzel bir duygu.

Farkındasınız değil mi? Bütün modacılar, kozmetikçiler, tasarımcılar, mücevherciler, çiçekçiler, hatta perdeciler, mobilyacılar, mutfak aksesuvarcıları bile biz kadınlara daha güzel, daha romantik, daha iddialı, daha çarpıcı sunumlar yapmak için yarış halindeler.

Söyler misiniz; hangi kadın bir çift elmas küpeyi yalnızca bir erkek için takar ki? Bir kadının saatler süren köpük banyosu hangi erkeği, neden mutlu etsin? Biz bilmiyor muyuz sanki, saçımızı iki ton açtırdığımızı ya da o gün yeni aldığımız ipek gömleğin toz pembe rengini hiçbir erkeğin fark edemediğini?

Kadın olamk gerçekten de muhteşem bir ayrıcalık. Bir gün masum bir kelebek gibi şarıkken, daha o gece adeta seksi bir tanrıçaya dönüştürebiliriz kendimizi. Küçücük bir bakışla göklere uçmak, kimi zaman da en ufak bir sözle yere çakılmak... Ama asla olduğun yerde saymamak. Hayatı dibine kadar dolu dolu cesurca yaşamak sadece kadınlara mahsus. Hangi erkek aşk söz konusu olduğunda kadınlar kadar gözü kara olabiliyor? Hangi erkek güvenli ve korunaklı hayatını "sıkıldım" diye bir çırpıda değiştirme cesartine sahip? Peki, siz bir demet kır çiçeği ile dünyalar bağışlanmış kadar mutlu olan bir erkek gördünüz mü?

Biz kadınlar şahaneyiz, bayılıyorum bize. Yalnızca kendimizi giydirip süslemiyoruz ki biz, evlerimizi, sofralarımızı, yatak odalarımızı, pencerelerimizi, dolaplarımızı, bahçelerimizi, bürolarımızı... Biz hayatın her anını renklendirmeyi ve güzelleştirmeyi çok iyi biliyoruz.

Dünya kadın olmanın nimetleriyle dolup taşıyor. Mesela kel kalmak gibi bir korkuyu yaşamamak bile bir ayrıcalık. Saçlarımız dökülmüyor, dökülse bile sorun değil, postişler, eklemeler, peruklar bizim için. Saçımızda bigudiler, yüzümüzde yeşil güzellik maskesi ile dolaşmak bile çok eğlenceli aslında. Evet şimdi bazı erkekler de cilt bakımının önemini keşfettiler ama, unutmayın onlar aslında bu dünyaya bizi şımartmak ve bize hizmet etmek için geldiler. Sigaramızı yakmak, kapımızı açmak, yol vermek, sandalyemizi çekmek, otobüste yer vermek, valizlerimizi taşımak, korumak, kollamak, para kazanmak, arabamızı tamir etmek, bizi evden almak, gece kapıya kadar bırakmak için geldiler bu dünyaya erkekler. Biz de içimizden gelirse kapıda küçük bir öpücükle ödüllendirebiliriz onları. Hadi çok isterseniz, biraz da sevip okşasınlar.

Biz kadınız. Herşye derin manalar yüklemekte, anlamlar çoğaltmakta üstümüze yok. Mektuplar, zarflar, kurutulmuş çiçekler, günlükler, Jane Austen'in Aşk ve Gurur'u, Ajda Pekkan'ın saç modeli, kız kıza pijama partileri, fal seansları, göz çapkınlıkları, iç geçirmeler, aşık olmalar, nazlanmalar. Küçük Kadınlar'ı bin kere izlesek doymayız. Dünya kadın olmanın nimetleriyle dolup taşıyor, önemli olan bunlara sahip çıkmak ve hayatımızı neşeli bir lunaparka dönüştürmek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugüne kadar hep kadın olmanın zorlukları, eziklikleri, erkeklerin üstümüzde kurduğu baskıları ve daha pek çok sorunumuzu konuştuk yıllarca. Ama bir de öbür pencereden baktığımızda, ne kadar şanslı olduğumuz görmüyor musunuz? Şimdi gidin köşedeki çiçekçiden kendinize mis kokulu leylaklar alın, bir kutu da kalpli çikolata, televizyonda da şöyle eskilerden romantik bir film yakaladınız mı, deymeyin keyfinize... Siz kadınsınız, dünya yalnızca sizin etrafınızda dönüyor.



False