GeriKişisel Bakım Dudak Renklendirme İşlemi Nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dudak Renklendirme İşlemi Nedir?

Dudak Renklendirme İşlemi Nedir?

"Zamanla solan ve çerçeve hattı kaybolan dudakları canlı, parlak ve dolgun bir görünüme kavuşturan dudak renklendirme işlemi hakkında bilgi veren Güzellik ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Aylin Çetinkaya, “Genetik faktörler, dudakların kuruması, çatlaması ve dudaklarda çıkan uçuklar gibi daha birçok sebeple dudakların renginde zamanla değişim meydana geliyor. Ayrıca dudak çerçeve hattında oluşan kayıplar dudakların olduğundan daha küçük görünmesine sebep oluyor” dedi."

Kalıcı ruj değil

En çok 30-40 yaş arasında tercih edilen işlem, dudaklarda canlı, parlak, dolgun görünüm ve 2 sene kalıcı çözüm sağlıyor. Kalıcı dudak renklendirme işlemini uzun süreli kalıcı ruj gibi düşünmek doğru değil. Bu işlemin solgun dudakları canlandırmak ve dudak çerçevesini daha belirgin hale getirmek için tercih edilmesi gerekiyor. İşlem sırasında günlük kullanıma uygun doğal renklerin ve organik içerikli orijinal pigmentlerin seçilmesi de oldukça önemli. İşlem sonrasında günlük hayata kaldığı yerden devam edilebildiği gibi, kişi dilediği zaman da dilediği renkte ruj kullanmaya devam edebiliyor.

Yaz aylarında daha çok talep oluyor

İşlem öncesinde anestezi kremi kullanılıyor, ağrı ve acı hissi olmuyor. İşlem tek seansta ve 2 saatte tamamlanıyor ayrıca kontrol seansı da 1 ay sonra yapılıyor. 

Uygulamada doğru renk seçimi de çok önemli. İşlem her mevsim, istenilen her zaman yapılabilir. Özellikle yaz aylarında makyaj yapmanın zorluklarından ötürü kadınlar dudak renklendirme uygulamasını daha çok tercih ediyorlar.

Dudaklara bakım ve onarım yapıyor

İşlem sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar; ilk bir hafta dudakların düzenli nemlendirilmesi, kuru bırakılmaması ve uygulama sonrası ilk hafta deniz ve havuza girilmemesi. 

İşlem, dudaklara bakım ve onarım yapıyor. Çerçeve hattı kaybolmuş ve solmuş dudaklar yüze daha yaşlı ve yorgun bir görünüm veriyor. Kalıcı renklendirme işlemi ile dudaklar ve dolayısıyla yüz daha genç bir görünüme kavuşuyor. Bu hali ile uygulamanın dudaklarda bir bakım-onarım vazifesi üstlendiğini söylenebilir. 

False