GeriKişisel Bakım Dondurarak zayıflama!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurarak zayıflama!

"Tüm estetik dünyasının, şu sıralar gözünü açıp izlediği sistemi, Dr. Mustafa Karataş, Türkiye'ye getirdi. Diyet ve spor gibi hiçbir şeye bağlı olmayan bu yağ kırma yönteminde; yağ hücreleri, dondurularak ortadan kaldırıyor."

Harvard Üniversitesi ile Massachusetts Genel Hastanesi'nde geliştirilen ve "Zeltiq" adı verilen cihazın, "cryolipolysis" adlı dermatolojik bir prosedürle yağ hücrelerini soğuttuğu belirtildi. New York'ta çalışan ve Zeltiq'in klinik deneylerine katılan dermatolojist Dr. David Goldberg, "Yıllarca yağı eritmek için ısıttık. Bunun zıddı çok daha etkiliymiş" diye açıklamada bulundu.

Terapinin uygulandığı alanda, yağ hücrelerinin sıcaklığı sıfır dereceye kadar düşürülüyor. Kristalize olan yağ hücreleri istenilen bölgeden uzaklaştırıyor. Dondurucu sıcaklıkta yağ hücreleri cilt ya da kaslara zarar vermeden yok ediliyor.

İleri teknoloji ürünlerinin takipçisi ve öncüsü olan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, bu sistemi, kliniğine katmasının nedenini şöyle açıklıyor: "Üç yılı geçen Ultralyse ve Radyofrekans ile zayıflayan hastalarım, ideal kilolarına geldiklerinde bile, özellikle bir bölgelerindeki yağ doku fazlalığı ve çıkıntı hala onları rahatsız edebiliyordu. Bu soruna çözüm cerrahisiz olarak geldi. Tüm uygulamaları gerilerde bırakacak, bölgesel fazlalıkların giderilmesinde kullanılan "ZELTİQ" denilen yeni bir yöntemimiz var. Burada tartıda kilo kaybı ya da diyetin içinde olduğu bir konseptten bahsetmiyorum hatta uygulama sonrası kilo alan hastalarda bile o bölgedeki inceliğin devam ettiği bir yenilikten bahsetmek istiyorum. Tedavi cerrahisiz olarak yağ hücrelerinin dondurularak o bölgeden atılmasını sağlıyor. Vücut kitle indeksiniz zaten normal sınırlardadır; ama bir bölge, ne yaparsanız yapın incelmez ya da istediğiniz düzeye inmez, işte bu bölgeler için ideal bir çözüm Zeltiq." Uygulama alanı sadece karın, bel bölgesi değil; basen, bacaklar, çene altı, genital bölge, kollar, sırt, erkeklerde meme dokusu ya da özetle fazlalığı hissettiğiniz her bölge.

Rahatsızlık oluşturan bölgesel fazlalığa sadece tek bir seans yeterli oluyor.

Kilo versek de bir türlü kurtulamadığımız lokal fazlalıkları hedef alan Zeltiq sistemi, çok farklı bir mekanizmayla çalışıyor. Dr. Mustafa Karataş, şu sıralar tüm estetik dünyasının merakla takip ettiğini söylediği bu sistemin kendisini de çok heyecanlandırdığını belirtiyor ve Zeltiq'in nasıl işlediğini anlatıyor: "Büyük bir alete bağlı olan vakum başlıkla, jel pedle korunan sorunlu bölge, bu vakumlu aletin içine giriyor. Donma etkisi yağ hücrelerinde programlanmış hücre ölümünü başlatıyor, işlem sonrası jel pedlerle korunan ciltte hafif bir kızarma dışında bir iz kalmıyor.

45 ile 60 dakikalık bir uygulama gerekiyor ve tek bir seans olarak uygulanıyor ve yağ doku hücrelerinin sıfır dereceye kadar dondurulması sağlanıyor. 14. gün hastalar uygulanan bölgedeki küçülmeyi gözlemeye başlıyor, 2. ve 3. aylarda net etki gözlemlenebildiği üzere, bu bölgedeki yüzde 30 - 40 oranında yağ hücreniz donarak ölüyor ve karaciğer - lenf yoluyla vücuttan atılıyor. Aynı bölgeye tekrar uygulama yapmak için 6-8 ay geçmesi gerekiyor. Hiçbir cerrahi müdahale olmaksızın cildin altındaki yağ hücrelerine ulaşılıyor. Şekil kazanma ve bir türlü gitmeyen bölgelerin rötuşlanması açısından etkileyici bir sistem. Zeltiq, her bölge için sadece tek seans uygulanabiliyor. Uygulama sırasında ve sonrasında hasta bir ağrı hissetmiyor; morluk oluşmuyor; tek hissedilen soğukluk oluyor. Yöntem, şu an ABD ve Avrupa'da hızla yaygınlaşıyor.

Zeltiq nasıl ve kimlere uygulanıyor?

Kişi ideal kilosuna yakın olmalı ve sadece rahatsız olduğu bölgeler üzerinde durulmalı. Uygulama alanı sadece karın-bel bölgesi değil; basen, bacaklar, pubik bölgenin üzeri, kollar, sırt, erkeklerde meme dokusu ya da özetle fazlalığı hissettiğiniz her bölgeye uygulanabilir. Özellikle 40 yaş üstü bayanların en büyük sıkıntılarından birisi bir türlü kurtulamadıkları kol kalınlığı, basen fazlalığı ya da bel çevresindeki yağlanmadır. Burada yapılan katı diyetlerle ilk deforme olan bölge elbette yüz ve göğüsler olmakta fakat inat eden ve can sıkan yağlarda azalma olmamaktadır çünkü vücut deformasyonu ile yaş maalesef ki doğru orantılıdır. Yaş ilerledikçe sıkıntılı bölgeler daha da artmakta ve cilt kalitesi de düşmektedir. Burada ideal çözüm o bölgedeki yağ dokuyu azaltırken yüzde çökmenin olmaması, genç ve diri görünümün korunması şeklinde olmalıdır. Bu gibi özel durumlarda Zeltiq, sorunlu bölgede incelme yağ hücrelerinin dondurulup vücuttan atılmasını diyetsiz bir şekilde sağlar. Zeltiq her bölge için sadece tek seanstır. Uygulama sırasında ve sonrasında hastanın hissettiği herhangi bir ağrı ya da morluk yoktur, tek hissedilen soğuktur. Görünen o ki estetik tıp teknolojisi, ilerleyen zamanla hastalarını şımartmaya devam edecek.

Kendi yağınızla incelin

Kıskanılası bir vücut için

False