GeriSaç Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır?

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır?

"Günümüzde doğal görünümlü saçlar çok moda. Siz de bu modaya uymak istiyorsanız basit yöntemlerle dolgun ve dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz..."

Malzemeler:

• Saç fırçası

• Başlığı olan kaliteli bir fön

• 3 tane ürün: Argan Yağı, saç köpüğü ve saça hacim katacak sprey

• Saçınızı tutacak küçük tokalar

Yapılışı:

Foto 1-5: Saçınızı yıkadıktan sonra, havlu ile kurutmaya başlayınız. Saçınızı bu şekilde kuruttuktan sonra, saçınızın dibinden ucuna doğru saç köpüğü sürmelisiniz. Ardından saç kökünüze doğru hacim kazandıran saç spreyi sıkıp, saçın uçlarına da Argan yağı kullanmalısınız. Argan yağı sıcaklığa maruz kalacak olan saçınızı korur.

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır

Foto 6: Ürünleri saçınıza uyguladıktan sonra, saçınızı fön makinası ile kurutunuz. Fakat kuruttuğunuz ’da tarakla değil, elleriniz ile kurutmanız lazım. Saç dibine odaklanın ve ucuna doğru kurutunuz.

Foto 7: Şimdi saçınızı düzgün bir şekilde bölmeniz lazım. Böldüğünüz parçaların büyük olmamasına dikkat etmelisiniz. Saçınızı tarağınıza uygun bölümlere ayırmalısınız. Saçınızın arka kısmı hariç, hepsini yukarıya doğru bağlayınız.

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır

Foto 8-9: Fönünüze başlığı takın ve saçınızın arka kısmı ile başlayınız. Saçınızı fırçaya sarıp kuvvetli bir biçimde çekip fön etmelisiniz. Saç dibinden başlayarak ucuna doğru kurutunuz. Düzgün bir görünüm için kuvvet çok önemlidir. Daima ucuna doğru hareket ederek kurutmalısınız. Dibinden ucuna doğru hareketsiz bir biçimde kurutacak olursanız, saçınızın hacmi azalır.

Foto 10: Arka kısmı bittikten sonra, başınızın etrafı ile devam ediniz. Aşağıda ki bölmelerden başlayıp, yukarıya doğru ilerleyiniz.

Foto 11- 12: Saçınızın üst kısmını bol hacim kazandıracak şekilde fön etmelisiniz. Hacim için fırçanız ile ucuna doğru hareket ederek kurutmalısınız.

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır

Foto 13: Şimdi kurutmuş olduğunuz saçların soğuk hava ile tekrar üzerinden geçiniz. Saç dibinizin bu şekilde soğumasına neden olursunuz.

Foto 14: Saçınızın komple kurumuş olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü saçınız bir kısmı nem kalırsa, saçın hacmini olumsuz etkiler. Saçınızı kontrol ettikten sonra, istediğiniz modele uygun bir şekilde bölebilirsiniz.

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır

Dolgun Doğal Saç Nasıl Yapılır

False