GeriKadın Sağlığı Doğurganlığınızı Artıracak 5 İpucu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğurganlığınızı Artıracak 5 İpucu

Doğurganlığınızı Artıracak 5 İpucu

"Hamile kalmak, pek çok unsurun bir araya gelmesiyle oluşur. Bu nedenle anne olmak isteyenlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Hamile kalmak isteyen okurlarımız için doğurganlığı artıracak 5 ipucunu sıraladık."

1. Zamana karar verin

Hamile kalmak istiyorsanız, vücudunuzu buna hazırlamanız gerekiyor. Öncelikle doğum kontrol yöntemlerini bırakın. Doğum kontrolü bıraktıktan sonra menstrual dengeniz kendini bulacak. Şimdi sıra bir regl takvimi indirmekte ve yumurtalama dönemlerini takip etmekte. 

2. Yumurtalama döneminin başlamasını beklemeyin

Yumurtlama döneminde yaşanan cinsel beraberliklerin gebelikle sonuçlanma ihtimali çok yüksek, doğru. Ancak hamile kalmak için sadece yumurtlama döneminde beraber olmayın. Yumurtlama dönemi başlamadan da sıklıkla seks yapmak gebelik şansınızı büyük ölçüde artırır. 

3. Sakin olun

Bu en önemli adım. Sadece hamile kalma düşüncesi ile seks yapmayın. Sekse stres karıştırmayın. Stres, yumurta ve sperm hücrelerinde olumsuz bir etkiye sahip.

Doğurganlığınızı Artıracak 5 İpucu

4. Sigara ile vedalaşın

Sigara, vücuttaki birçok yer gibi üreme sistemi için de oldukça zararlı. Sperm kalitesini önemli ölçüde etkileyen sigara, yumurtlama dengesini de olumsuz yönde etkiliyor. Bu da hamile kalma ihtimalini düşürüyor.

Öte yandan sigara, kadınlarda erken menopoza sebep oluyor ve düşük yapma riskini artırıyor.

5. Bazal vücut ısınızı önemseyin

Bazal vücut ısısı da hamile kalma sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri. Bazal vücut ısısı sıklıkla değişebilir. Vücut ısınız yumurtalama döneminde yükselir.

Yumurtlama döneminden önceki birkaç gün ise hamile kalma şansınız daha yüksek olur. 

MAHMURE ÖZEL

False