GeriKadın Sağlığı Diyetisyenler nasıl besleniyor - 1
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyetisyenler nasıl besleniyor - 1

Diyetisyenler nasıl besleniyor - 1

"Ünlü diyet ve beslenme uzmanı Taylan Kümeli, nasıl bir diyet uyguluyor, nelere dikkat ediyor ve kilosunu nasıl koruyor..."

Abur cubur yer misiniz?
Abur cubur tüketmiyorum. Ama herkesin yaptığı gibi ara sıra ben de yaramazlıklar yapıyorum. Arada bir tatlı ya da hamur işi tüketebiliyorum. Bu durumda mutlaka ertesi gün en sağlıklı besinleri yemeye çalışıyorum. Ve asla sporu aksatmıyorum. Bazen iştah kontrolü sağlamak için light limonata ya da sahte tatlılar, tuzlular yapıp ya da sıvı tüketimi artırıp bu durumun önüne geçmeye çalışıyorum.

En sevdiğiniz kaçamak tercihiniz?
Kepekli sebzeli döner. Hem fast food bir besin hem de diğerleri gibi yüksek zarar vermiyor. Kendi danışanlarıma da zaman zaman yanında bir bardak diyet ayran öneriyorum.

Spor olarak ne yapıyorsunuz?
Her akşam 30 dakika, televizyon karşısında ya da müzik dinleyerek evimde bulunan bisiklete biniyorum. Böylece günün stresi ve yorgunluğunu daha kolay atabiliyorum.

Sporla ilgili 6 gerçek

Buzdolabınızda her zaman bulunan beş şey nedir?
Kefir, probiyotik yoğurt, enginar, donmuş vişne, kuru kayısı, badem her zaman buzdolabımda bulunur.

Uçak yolculuklarında nasıl besleniyorsunuz?
Birçok havayolu şirketinin sunduğu sağlıklı mönüleri, salataları tercih ediyorum. Günde mutlaka altı öğün yerim. Nerede olursam olayım sabah kahvaltısı vazgeçilmez öğünümdür.

Genellikle hafta içi bir adet probiyotik yoğurtla iki yemek kaşığı yulaf ve bir porsiyon meyve yerim. Öğle öğününde evden getirdiğim zeytinyağlı sebze (sekiz yemek kaşığı) ve diyet yoğurt (200 g) yerim. Akşam ise dışarıdaysam ızgara (100-150 g) evdeysem de bir tabak ana yemek ve bir porsiyon salata yerim. Ara öğünlerimde kuru kayışı (iki adet), badem (beş adet) ve taze meyveler(l-2 adet) mutlaka yer alır. Yanıma mutlaka diyet bisküvi, kuru kayısı ve badem alıyorum.


Vitamin, antioksidan ya da besin desteği alıyor musunuz?
C vitamini özellikle tercih ettiğim bir viuımindir. Zaman zaman tiroid problemim nedeni ile selenyum almak durumundayım. Antioksidanları da zaman zaman kullanabiliyorum.

Besin takviyesiyle gelen sağlık

Tatlı krizi yaşadığınız zamanlarda ne yapıyorsunuz?
Vişne ve tatlandırıcı ile yapılmış meyveli yoğurt tatlısını bu tip kriz dönemlerinde acil uygulama olarak görüyorum. Diyet tatlılar ya da bisküviler, kuru meyveler tatlı ihtiyacını giderebilen tatlı besinlerdir.

Yapay tatlandırıcı gerçeği

Ofis dışında olacağınız günlerde yanınızda yiyecek taşır mısınız?
Evet, genellikle öğle yemeklerini yanımda taşımayı tercih ediyorum. Ancak bu mümkün olmuyorsa dışarıdan sağlıkh mönüler tercih ediyorum. Öğlen mönümde sıklıkla zeytinyağlı sebzeler olur. Akşam yemeğinin saati çok önemli.

Ofiste otururken kilo vermenin 8 kolay yolu

Dikkat edilmesi gereken nokta en son yenilen yiyecekten en az iki saat sonra uykuya geçilmesi gerektiğidir. Vücuda sindirim için firsat tanınmalı.

Her gün mutlaka tükettiğiniz yiyecekler ve içecekler hangileri?
Her gün mutlaka bir çay bardağı diyet kefir ve bir adet probiyotik yoğurt mutlaka tüketirim. Yemek olarak da zeytinyağlı sebze hergün mutlaka tükettiğim yiyecekler arasındadır.

İçeceğiniz detoks olsun mu?

Size göre mucize yiyecekler hangileri?
Gerçekte mucizevi besin diye bir şey yoktur. Ancak bazı metabolizmalarda bazı yiyecekler olumlu tepkiler yaratabilir. Örneğin ananas ve kivi içerdikleri bromelin nedeni ile özellikle kadınlarda harika sonuçlar yaratabiliyor.

Ara öğünlerinizde neler yersiniz?
Mönümde genellikle kuru meyveler yer alır. İkindi ara öğünümde uzun saatler çalışmam nedeniyle kepekli peynirli tost ve ayran tercih edebiliyorum.

En pratik 25 diyet kuralı

False