GeriCinsellik Cinsel Karekterinizi Keşfedin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cinsel Karekterinizi Keşfedin!

Cinsel Karekterinizi Keşfedin!

"Cinsel kişiliğinizi nasıl tanımlarsınız? Maceracı? Tutucu? Alınan alkol oranıyla değişkenlik gösteren? İşin aslı, her kadının içinde farklı arzular ve orgazmı tetikleyici sebepler taşıyan dört cinsel karakter bulunur..."

Vücudunuzun tensel ritmine kulak vererek, cinsel konularda gizli kalmış tüm potansiyelinizi ortaya çıkarmanız mümkün olabilir. Unutmayın, erkekler partnerlerinin isteklerini dile getirmelerini seksi bulurlar. Dilerseniz kontrolü ele alabilir, hatta sizi daha iyi anlamasını sağlamak için ilginç bilgilerle dolu olan yazımızı okumasını söyleyebilirsiniz. Her kadının içinde farklı arzular ve orgazmı tetikleyici sebepler taşıyan dört cinsel karakter bulunur. Siz de yatak odasındaki tavırlarınızı düzenli bir şekilde değiştirerek seksi partneriniz ve kendiniz için çok daha zevkli bir hale getirebilirsiniz. Uzmanlara göre, bahsettiğimiz dört farklı karakter, aylık adet döngünüz ile bağlantılı.

Vücudunuzu dinleyerek seks konusunda kendinize birçok artı sağlayabilirsiniz. Örneğin seks, dürtülerinizi tatmin eder, stresinizi azaltır, karşı cinsle olan ilişkinizi kuvvetlendirir ve hatta kendinize olan güveninizi artırır. Her kadının adet döngüsü değişkendir. Birinin adet dönemi bir diğerinden daha uzun sürebilir. Ancak biraz pratik yaparak bir sonraki cinsel karakterinize bürünme zamanınızı önceden kolaylıkla tahmin edebilirsiniz.Cinsel Karekterinizi KeşfedinKarakter 1: KRALİÇE ARI

Ne zaman: Adet döneminin 1. gününden 5. gününe kadar olan zaman aralığında.

İstek durumunuz: Harika seks yapabileceğiniz bir dönemdesiniz. Ancak bir nebze kontrollü olacağınız da kesin. Libidonuz en düşük seviyesinde olduğu için, seks dürtüleriniz vücudunuzdan çok beyniniz tarafından kontrol edilir. Fiziksel olarak zayıf olduğunuz bir dönemdesiniz. Bu nedenle bu günlerde tüm görevi partnerinizin üstlendiği pasif seks idealdir. Bu sizi birbirinize daha da yakınlaştıracaktır.

Neden: Hormonlarınız düşük seviyede olduğu için vücudunuz kimyasal olarak etkilenmez. Bu da libidonuzun neredeyse yerlerde süründüğü anlamına gelir. Ancak, bu dönemde duygularınız dengede olduğu için, sevgilinizle seks üzerine konuşabilir, sizi nelerin tahrik ettiğini ona açıkça anlatabilirsiniz. Sonuç olarak bu dönemdeki seks kişiliğiniz, hiçbir etki altında kalmaksızın, cinsel doğanızın çırılçıplak ortaya çıkmasını sağlar.

En iyi ön sevişme taktikleri: Özellikle adet döneminde seks yapmaktan kaçan kadınlar için, bu dönemdeki ön sevişme seksten daha önemli ve tatmin edicidir. Yakın ilginin anahtar kelime olduğu bu kişilik için, yavaş ve yoğun etkileşimler son derece önemli. Herhangi bir aksesuar ya da seks oyuncağının ise bu yakın ilgi çerçevesinde yeri yok. Partnerinizle beraber cinselliğinizin en derin sırlarını hem fiziksel hem de sözlü iletişimle ortaya çıkararak en büyük tahrik unsurunu ilişkinize taşıyabilirsiniz.

İdeal pozisyonlar: "Kraliçe Arı" orgazma yönelik en az güdüsü olan, buna karşın orgazma en fazla ulaşabilen kişiliktir. Uyuşuk ve beklentileri az olan seks türü onlar için her zaman tercih sebebidir. Zaten rahat olmak orgazmı tetikleyen faktörlerden biridir. Fazla çaba harcamayacağınız türde, örneğin misyoner veya kaşık pozisyonları sizin için idealdir. Seks ise, testosterondan ziyade, yakın ilgi ile yönlendirildiği için, ilişkinizi kuvvetlendirici bir etki yapabilir. Yalnızsanız bu zamanı flört etmek yerine dinlenerek geçirmeyi tercih edin. Ulaşılması zor kadını oynamanın tam zamanı, inanın kaybettiğiniz zamanı fazlasıyla geri alacaksınız.Cinsel Karekterinizi KeşfedinKarakter 2: BAYAN SEKS

Ne zaman: Adet döngünüzün beşinci veya altıncı gününden başlayarak 14. güne kadar süren dönem.

İstek durumunuz: Eğlenceli ve oyunlarla zenginleştirilmiş seks isteyebilirsiniz. Özellikle de farklı yerlerde ve ayaküstü yapılanları.

Neden: Seks isteği ile karışan duygular, bu kişilik sürecinde arka planda kalır. Bunun sebebi vücudun bu dönemde testosteron ile dolu olmasıdır. Tatmin güdüsünü harekete geçiren östrojen hormonu da bu günlerde oldukça yüksek seviyelerdedir. Bu nedenle, ön sevişmeyi atlayıp hemen harekete geçmemeniz için hiçbir sebep yok. Uzmanların da belirttiğine göre, kendinize olan güveniniz cinsel açıdan yüksek olduğu için beyniniz ihtiyaçlarınızı ifade etmenizi kolaylaştırır.

En iyi ön sevişme taktikleri: Ön sevişmeden kaçınmak isteyebilirsiniz ancak unutmayın ki, heyecanı ne kadar artırırsanız orgazmlarınız da o derece yoğun olur. Ön sevişmeye onunla seks yapamayacağınızı bildiğiniz zaman başlayın. Kendinize olan güveniniz sayesinde sevgilinizle farklı ortamlarda flört ederek hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İdeal pozisyonlar: Hem mekân olarak hem de fiziksel anlamda çeşitlilik yapmalısınız (uzun zamandır planladığınız o şehvetli hafta sonunu gerçekleştirmenin tam zamanı). Bu kişilik seksin duygusal değil fiziksel yanını arzular. Vücudunuzu keşfederek her türlü pozisyonu denemelisiniz. Görsel duyularınızın oldukça yüksek olduğu bu dönemde yakınlarınızda bir ayna bulunması da artı bir özellik olabilir.Cinsel Karekterinizi Keşfedin

Karakter 3: TENSEL TANRIÇA

Ne zaman: Adet döneminizin 15. ile 21. günleri arasında kalan yumurtlama dönemi sizi bir tanrıça yapabilir.

İstek durumunuz: Bol fiziksel temas içeren romantik bir sekse ihtiyaç duyduğunuz bu dönemde yatakta işleri yavaştan almak isteyebilirsiniz. Hafifçe üzerinize vuran bir güneş ışığının altında, bol öpüşmeli yumuşak bir sevişme hayal edin.

Neden: Çünkü bir önceki haftanın seksi kadını yerini, ilgiye muhtaç bir kişiliğe bırakıyor. Hormonal öncelikler yer değiştiriyor çünkü biyolojik olarak vücudunuz hamile olmanızı umuyor (olmasanız bile). Cinsel açıdan daha atak olmaktan korkmayın. Bu yeni halinizi benimseyin. Partnerinizin koruyuculuğunu istiyorsanız tensel ve yumuşak bir seks sizin için ideal.

En iyi ön sevişme taktikleri: İçinde bulunduğunuz hormonal durum tüm duyularınızı harekete geçiriyor. Bu sebeple uzun temaslar ve farklı sıcaklıklar içeren sekse ihtiyaç duyarsınız. Kadınlığınızı ön plana çıkaran her şey sizi tahrik eder. Siz, serin bir yatak örtüsüne sarınmış vaziyetteyken, erkek arkadaşınızdan kalçalarınıza veya göğüslerinize hafifçe dokunmasını isteyin. Sevgiliniz sizi parmaklarıyla sarıp orgazm olmanızı sağlarken, siz de onu yoğun öpücüklere boğabilirsiniz. "Bayan Seks" döneminden daha tutucu bir döneme geçiş yaparken, yatakta daha farklı giyinebilir veya parfümünüzü değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

İdeal pozisyonlar: Partnerinizle kendinizi rahat hissettiğiniz bir yerde seks yapmayı tercih edeceksiniz. Erkek arkadaşınızın vücudunuzun her noktasına rahatça dokunabildiği tüm pozisyonlar sizi tahrik etmeye yetecektir. Orgazm olma kapasiteniz düşük ancak üzülmeyin. Kendinizi içinde bulunduğunuz tensel yakınlığa odaklanmaya teşvik edin. Vücudunuzdaki romantik düşüncelere ilham kaynağı olan dopamin seviyeleri de yüksek olduğu için seks sırasında romantik oyunlara yer verebilirsiniz. Bu kişilik özellikle ikinci buluşmalar açısından oldukça faydalı olabilir. Uzun süreli bir ilişki yaşayabileceğiniz kişiyi bu dönemde kolayca seçebilir ve dişiliğinizi kullanarak karşınızdaki erkeğin içindeki sahip çıkma hissine istediğiniz gibi hitap edebilirsiniz.Cinsel Karekterinizi KeşfedinKarakter 4: ATEŞLİ KADIN

Ne zaman: Adet döneminizin 22. ile 28. günleri arasında kalan zaman dilimi.

İstek durumunuz: İddialı ve cesur, kısacası düşünmeden yapılan seks, bu dönemdeki ateşli kişiliğinizi tatmin eder. Adet olmadan önce kendimizi nasıl saldırgan hissettiğimizi bir düşünün. Bu kişilik de aynı şekilde hisseder ancak bunun pozitif yönlerini yatağa taşır. Spontan şekilde yapılan seks, sizi bu dönemde stresten kurtaracak en önemli faktördür.

Neden: Uzmanlara göre östrojen seviyesinin düşmesi antisosyalliğe ve bu da adet dönemi öncesi hissettiğiniz karamsar duyguların oluşmasına sebep olur. Ancak yine bu dönemde östrojen tarafından korunmayan testosteron seviyeniz yükselir. Bu nedenle, ağır basan egonuz, ilkel ve basit zevklerle tatmin olmaya hazırdır. En derinde yatan fantezileriniz ortaya çıkar. Yatıştırıcı görev üstlenen projesteron hormonunun seviyeleri de yüksektir. Bilinçaltınızı ve hayal gücünüzü etkileyen bu hormon erotik fikirlerin ortaya çıkmasını sağlar. Kendinizi yalnızca hayal kurarak bile tahrik edebilirsiniz.

En iyi ön sevişme taktikleri: Sizi günlük stresin etkilerinden kurtaracak ve ilkel benliğinizden kaynaklanan her şey şehvetli bir seksle sonuçlanabilir. Adrenalinle beslenen ve hayal gücüne sahip bir ön sevişme bu dönemde harika etki yapabilir. Örneğin gözlerinizi bağlayabilir, partnerinizin size kuvvetli dokunuşlarla masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Sınırları zorlamak, olumsuz duygularınızın yoğun tahrik unsurlarına dönüşmesini sağlar. Bu aşamada en hassas bölgeleriniz olan klitorisinize ve göğüs uçlarınıza odaklanın.

İdeal pozisyonlar: Daha önce yapmak istediğiniz ancak cesaret edemediğiniz pozisyonları uygulamanın tam zamanı. Uygulamaya geçmeden önce bunları partnerinizle tartışmayın çünkü beyniniz sizi vazgeçirmeye çalışabilir. Kendinizi rahat bırakmayı denemelisiniz. Seks sonrası için de bir planınız olmalı. Aksi takdirde performansınızı incelemek zorunda kalabilirsiniz. Uzmanlar adet öncesi yaşadığınız gerginliği sekse yöneltmenizi öneriyorlar. Cinsel açıdan tatmin olmanız, hissettiğiniz negatif duyguların kolayca yok olmasını sağlar. Yalnızsanız, etrafa oldukça vamp bir kadın görünümü sergilersiniz. Ancak bu dönemde size çekici gelen, sıradışı ancak pek de güven vermeyen erkeklere karşı dikkatli olmanızda fayda var. Ayrıca içkiden de uzak durun. İçki tüketimi, ertesi gün pişman olacağınız mesajlar göndermenize sebep olabilir.Cinsel Karekterinizi KeşfedinAdet döngünüzün ve buna bağlı olarak salgılanan hormonlarınızın seks hayatınız üzerinde büyük çapta etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Cinsel kişiliğinizi tanıyın: Bu skalaya bakarak kendinizi adet döngünüzün hangi döneminde nasıl hissedeceğinizi görebilirsiniz.

KRALİÇE ARI (1.-5. günler)

• İçgüdülere bağlı hareketler
• Fanteziler eşliğinde yakınlaşma
• Ateşli seks
• Seks oyuncakları

BAYAN SEKS (6.-14. günler)

• Erotik konuşmalar
• Çıplaklık
• Seksle ilgili yoğun düşünceler
• İstekleri söyleme
• Duygusal seks

En iyi orgazm günleri: 12, 13, 14. günlerCinsel Karekterinizi Keşfedin

TENSEL TANRIÇA (15.-21. günler)

• Mum ışığı eşliğinde romantik bir yemek
• Yüz yüze seks
• Kapsamlı önsevişme
• Duygusal seks
• El ele tutuşmak
• Toplum içinde sevgi gösterisi yapmak

ATEŞLİ KADIN (22.-28. günler)

• Evin farklı bölümleri ve topluma açık yerlerde seks
• Ateşli seks
• Kadınsal güç
• Telefon seksi
• Hızlı seks
• Eğlenceli seks

En iyi orgazm günleri: 21, 22, 23. günler

False