Geriİyi Yaşam Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu

Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu

"Türkiye'nin ilk çiçek tasarım kursunu açan profesyonel çiçek tasarımcısı ve girişimci Buse Ekinci, Çiçek Tasarım Okulu markası ile çiçekçilik sektörünü büyütmeye devam ediyor."

Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu

Türkiye'nin ilk çiçek tasarım kursunu açan profesyonel çiçek tasarımcısı ve girişimci Buse Ekinci, Çiçek Tasarım Okulu markası ile çiçekçilik sektörünü büyütmeye devam ediyor. Yeni nesil, modern çiçek tasarımcıları yetiştirmeyi hedefleyen Çiçek Tasarım Okulu, farklı kitlelere yönelik hobi çiçek atölyesi çalışmaları da sunuyor.

Çiçek tasarımı, 'doğadan ilham alan' sözünün tam karşılığını veren bir uzmanlık alanı. Ülkemizde de son yıllarda popüler olan çiçek tasarımı konusunda öne çıkan isimlerin en başında Buse Ekinci geliyor. Türkiye'nin ilk çiçek tasarımı kursunu açan girişimci, kendi markasıyla yürüttüğü çalışmalarını, farklı illerde yaygınlaştırmayı ve daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor. 2007'de Flower School of Chicago’da aldığı “çiçek tasarımı eğitimi”nin ardından, 2008 - 2010 yılları arasında Türkiye’de bir mağazanın çiçek tasarımcısı ve işletmecisi olarak çalışan Buse Ekinci, 2011'den beri de çeşitli sanat atölyelerinde workshop eğitimleri veriyor. Daha önce, kurucusu olduğu Florart markası ile yaptığı çiçek eğitimi çalışmalarını, 2017 itibariyle artık tek başına ve Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu markası altında yürütüyor.

Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu


Doğadan Esinlenen Yeni Nesil Tasarımcılar

Çiçek Tasarım Okulu'nda çiçekçilik kursu; doğadan alınan düzenden esinlenerek çıkarılan teknikler, stiller ve prensiplere dayalı olarak veriliyor. Çiçek bakımı, ömürleri, doğal dizilimi, popüler dizilimler, renk uyumu gibi temel konular işleniyor ve birebir uygulanıyor. Bunun yanında sera, mezat ve malzemeciler ile tanışma gezisi düzenleniyor. Çiçekçilik ve çiçek tasarımı alanında Dünya’nın önde gelen ülkelerindeki gelişmeler, dergiler, kitaplar, online kaynaklar ve ünlü tasarımcılara da eğitimlerde yer veriliyor. Yaptıkları düzenlemeler ise eğitim sonunda kişinin kendisine veriliyor. Ayrıca, eğitimi alan herkes 6 ay boyunca ücretsiz danışma hakkına sahip oluyor.


Farkımız, Tek İşimizin Eğitim Olması

Son yıllarda çiçek tasarımının popülerleşmesiyle birlikte benzer eğitim kurumları çoğaldı. Daha çok çiçek tasarımcılarının ya da dükkan sahiplerinin, ek iş olarak açtığı eğitimler görmeye başladık. Genele bakıldığında, ağırlıklı olarak teorik ve teknik bakımdan tatmin etmeyen hobi çalışmaları yapıldığını görüyoruz. Eğitimci kimliğimiz ile hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızın temelini teknik bilgi ve deneyim paylaşımı, en son yenilikleri öğretme isteği oluşturuyor. 2011'den beri verdiğimiz çiçekçilik kurslarında, gelişmiş ülke standartlarında bir eğitim programını kullanıyoruz. Teknik dizilimler, bakım bilgileri ile yeni nesil çiçekçileri sağlam bir alt yapı ile yetiştirmeyi hedefliyoruz.

False