GeriCinsellik Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor!

Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor!

"Cinsel dürtüleri artıran etkiler olduğu gibi azaltan durumlar da var. Peki bu durumlar nelerdir ve bunların önüne geçmek için neler yapmak gerekiyor?"

1-PSİKOLOJİK SEBEPLER

İlişki içerisinde bazı problemlerin olması cinsel isteksizliğe sebep olabilir. Eşine karşı isteksizlik duyması kişi üzerinde de bir baskı oluşturur. Psikolojik olarak etkilenen çiftlerin cinsel birlikteliğinin de pek istekli ve özel geçmemesi normaldir. Fakat bunun üstesinden gelmek kişinin tamamen iç dünyasında ve karşılıklı pozitif davranışlarla ortadan kaldırılabilir. İlgi duyduğunuz ve özel bir ilişki içerisinde olduğunuz kişiyle daha güzel zamanlar geçirmek, birbirinize vakit ayırmak gibi yakınlık duymanız size iyi gelecektir.

Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor

2- BESLENME ŞEKLİ

Beslenme tüm yaşantımızı etkilediği gibi cinsel hayatımızı da etkiliyor. Cinsel istekliliği artıran besinler olduğu gibi azaltan da besinler de vardır. Örneğin; balık ve deniz ürünleri, peynir, fast food gibi yiyecekler cinsel dürtüleri azaltır. Bunun dışında zararlı maddeler de cinsel sağlığınızı etkiler.

Balık ve deniz ürünleri: Balıktaki civa ve toksinler cinselliği tetikleyen endokrin sistemine zarar verebiliyor. Bu da cinsel dürtünün azalmasına sebep olur.

Peynir: Erkeklerin cinsel hayatını olumsuz yönde etkiler. Performansta düşüklük veya cinsel isteksizlik görülür. Cinsel performansınızın düşmesini istemiyorsanız özellikle işlenmiş peynirleri tüketmemeye özen gösterin.

Fast food: Erkeklerde testesteron üretimini azaltır ve sperm kalitesini düşürür. Bu nedenle fast food yiyeceklerden uzak durmalısınız.Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor

3-DUYGU- MORAL DEĞİŞİKLİKLERİ

Kimi zaman insan doğası gereği bazı şeyleri çok fazla düşünüp kafasına takar. Depresyona girmek, mutsuz olmak gibi nedenler de cinsel hayatınızı etkiler. Bu nedenlerin yanında uykusuzluk, iştahsızlık ve kişisel sağlık problemleri de ortaya çıkar. Cinsel dürtülerinizi azaltır. Küçük olayları kafaya takmamanız ve hayata karşı bakış açınızın pozitif olması durumunda cinsel hayatınız etkilenecektir.

4-FİZİKSEL GÖRÜNÜM

Kişinin kendini beğenmemesi ve kusurlarını kendi psikolojisini etkileyecek kadar umursaması durumunda da cinsel dürtüler azalır. Kendinden utanıp çekinen insanlar cinsel birlikteliklerde kafasında bu düşünceler olduğu için yaşadığı birlikteliğe odaklanamayabilir ve bu da sağlıklı bir cinsel hayatın olmasını etkiler.Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor

5-ZARARLI ALIŞKANLIKLAR

Zararlı alışkanlıklar cinsel dürtüyü azaltır. Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklar hem sağlığı hem de cinsel yaşamı doğrudan etkiler.

False