GeriKişisel Bakım Bu Yöntemlerle Selülitlerinizden Kurtulun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu Yöntemlerle Selülitlerinizden Kurtulun!

Bu Yöntemlerle Selülitlerinizden Kurtulun!

"Yaz sezonu kapandı, bikiniler dolaba kaldırıldı fakat hala birçok kadın selülitli bacak görünümünden şikayet ediyor. İşte selülitlerinizden çabucak kurtulmanızı sağlayacak öneriler..."

SELÜLİT OLUŞUMUNA NELER NEDEN OLUYOR?

Selülit genellikle bacaklarda görülen portakal kabuğuna benzeyen pütürlü görünüme denir. Cilt altı yağ dokusunun belirli bir şekli olmadığından cilt yağı görünümünü alır. Görüntünün kişiden kişiye farklı olmasının nedeni cildin yapısındaki kolajenin az veya çok olmasından kaynaklanır. Ciltteki kolajen arttığında cilt daha sıkı ve gergin bir görünüm alır. Bu sayede selülit görünümü kaybolur.

Bu Yöntemlerle Selülitlerinizden Kurtulun

SELÜLİTTEN KURTULMA YÖNTEMLERİ:

Fazla kilonuz varsa verin. Selülit özellikle bacaklardaki yağ dokunun fazla olmasından kaynaklanır.

Bacak kaslarınızı kuvvetlendirin. Kasları güçlendirici egzersizler yapmak kasları şekillendirir ve çevresindeki yağları yakmayı sağlar.Bu sayede daha düzgün ve selülitsiz bir bacak görünümüne sahip olabilirsiniz.

DENGELİ BESLENİN

Dengeli beslenin. Kilo verme uğruna şok diyetler ya da size uygun hazırlanmamış beslenme programlarını uygulamayın. Bu tür yanlış beslenme yağ yerine kas kaybına neden olacağından selülit görünümünü artıracaktır.

Kolajen artırıcı besinleri bol tüketin. Et türleri, yumurta, sarı–turuncu-kırmızı renkli meyveler ve sebzeler, kuruyemişler vücuttaki kolajen üretimini destekleyen besinlerdir.

ŞEKERDEN UZAK DURUN

Şekerden uzak durun. Selülitsiz bacaklara sahip olmak istiyorsanız şeker ve şeker içeren tüm besinlerden uzak durmanız şart! Şeker hiçbir besin değeri olmayan, sadece fazladan kalori kaynağıdır. Fazla gelen bu kaloriyi vücut yağ şeklinde depolar.

Bu Yöntemlerle Selülitlerinizden Kurtulun

Her duşta keselenin. Duş alırken bir sıcak, bir soğuk su şeklinde duş almak damarları gerip esneteceğinden kan akışını hızlandıracaktır. Bu canlanmayla beraber cildinize zarar vermeyecek sertlikte bir kese ile yuvarlak hareketlerle keselenin. Zamanla farkı göreceksiniz.

TUZU AZALTIN

Tuzu azaltın. Fazla tuz ve tuzlu besinler yeterli su içilmediğinde vücudun ödem yapmasına neden olur. Bu da selülit görünümünü artıran bir sebeptir.

Yeterli su için. İhtiyacı olan suyu alamayan vücut daha fazla su kaybetmemek için bulunan suyu tutar. Bu da şişkinlik hissi verir ve cilt görünümünü bozar. Günde mutlaka 10-12 bardak su için.

Hareketsiz kalmayın. Özellikle televizyon ve bilgisayar başında hareketsiz oturmak yerine bir pilates topu ile bacaklarınızı hareket ettirin.

False