GeriKişisel Bakım Bu Yaz Güvenle Kaldırın Kollarınızı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu Yaz Güvenle Kaldırın Kollarınızı!

Bu Yaz Güvenle Kaldırın Kollarınızı!

"“Koltuk altı bakımınızı ihmal etmeyin, hayatınızı kısıtlamayın”"

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte doğanın muhteşem güzelliği herkesin aklını çeldi. Hepimizi tatil heyecanı sardı. Planlarımızı yaptık, güneş kremlerimizi seçtik. Cilt koruma yöntemlerini araştırdık, yaz makyajı denemeleri bile yaptık. Peki ya koltuk altı? Göz önünde olmayan, belki de o yüzden sıkça ihmal edilen ama özellikle yaz aylarında kabusumuz haline koltuk altı bakımı için bir şey yaptık mı?

Tüyleri almak yetmez!

Yazla birlikte, incecik askılı elbiseler, kolsuz bluzlar dolabımızdaki en gözde yeri aldı. Sıcakların artması ve tiril tiril kıyafetlerin ortaya çıkması ile ilk aklımıza geleni yaptık. Koltuk altı tüylerimizden hemen kurtulduk. Diğer mevsimlere göre yazın, koltuk altı bölgemizi daha çok hatırladık ve epilasyon, ağda, jilet gibi yöntemlerle koltuk altımızı sıkça temizlemeye başladık. Doğru da yaptık. Koltuk altı bakımının en önemli adımı istenmeyen tüylerden kurtulmak ve o bölgeyi sık sık su ve sabunla buluşturmak. Çünkü tüyler, bakteriler için besin kaynağı ve küçük tüy saplarına tutunarak var oluyorlar. Bakteriler azaldıkça ter kokusu da yok oluyor. Buraya kadar doğru yoldayız. Ama sonrası?


Koltuk altı “bakım” gerektirir

Koltuk altı bölgesi de saç, cilt ya da güneşe karşı koruma yöntemlerinde olduğu gibi bakım gerektirir. Her ne kadar kuytuda kalsa ve her an göz önünde olmasa da vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi koltuk altı derisi de düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyar. Tüylerden kurtulmak için başvurulan sık jilet kullanımı, ağda, epilasyon ve aşırı terleme, koltuk altında kararmaya yol açar. Bu kadarla da kalmaz, sürekli dış etkilere maruz kalan bu bölgedeki cilt bariyeri güçsüzleşir, tahriş olur, kuru ve kızarık bir görünüm oluşabilir. Bu doğal bir sonuçtur. Acele ve telaş içinde bizler de bizzat bu bölgeye zarar verebiliriz. Yapılan araştırmalara göre, kadınların yüzde 75’i koltuk altını jiletle temizliyor ve ne yazık ki yüzde 33’ü bu işlem sırasında koltuk altını kesiyor. Tere karşı koruduğumuz ama bir yandan da çeşitli uygulamalarla tahrişe son derece açık hale gelen bu bölgenin sizce de bakıma ihtiyacı yok mu?

Bu Yaz Güvenle Kaldırın Kollarınızı


Sadece biraz ilgi...

Aslında o kadar zor da değil. Tüylerden kurtulma, sık sık duş alma, sabunlu suyla silme gibi düzenli ritüellerinizin yanına, koltuk altı bölgenize biraz da bakım yapmanız yeterli. Bu bölgeyi fresh ve doğal bir koku ile tere karşı korurken, kullandığınız deodorantın cildinize bakım yapmasına dikkat edin. Dove deodorantlarının etkinleştirilmiş yeni formülü sayesinde sağladığı üstün bakım ile tüm bu dertlerinize son verebilirsiniz. Terlemeyi önleyici formülü ile 48 saat koruma sağlayabilir, hem karşı korunup hem de içindeki ¼ nemlendirici krem içeriği sayesinde yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı bir koltuk altı görünümü elde edebilirsiniz. Üstelik pek çok seçeneğiniz var. İster yeşil çay ve salatalığın ferahlatıcı ve tazeleyici kokusunu gün boyu hissedeceğiniz Dove Go Fresh ister 100 renk üzerinde test edilmiş özel formülü ile kıyafetlerde leke bırakmayan Dove Invisible Dry ister Dove'a özel ikonik temiz ve saf kokusu ile her kadının vazgeçilmezi olan Dove Original... Üçünde de koltuk altı bakımınız için gerekli olan her şey var. #güvenlekaldırkollarını diyebileceğimiz bir yaz artık sizi bekliyor...

Özgüveniniz yerinde olsun!

Bu yaz, plajlarda sere serpe güneşlenmekten tutun, şehrin kaosundan kaçıp çimenlere uzanmaya kadar isteğiniz hareket özgürlüğünü yakalayın. Bu yaz dilediğiniz gibi dans edin, kadeh kaldırın, çocuklarınızla yuvarlanın, alışverişlerinizde kıyafetleri denemekten kaçınmayın. Sabah koşularınızda, yüzme anlarınızda acaba “koltuk altım terli mi, kötü görünüyor mu?” diye düşünmeyin. Korkmadan, hiçbir tereddüt yaşamadan hayata karışın, kendizi kısıtlamayın. Dove’un sağladığı koltuk altı bakımı ile hayat sizin için artık daha kolay, özgüveniniz yerinde...

Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!


False