GeriKadın Sağlığı Bu markettekiler sizi şişmanlatmaz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu markettekiler sizi şişmanlatmaz

"Aysun-Murat Gökçen çiftinin merkezlerinin bir bölümünde açtıkları markette zayıflama diyetlerinde yer alan birçok ürünü bulmak mümkün."

Diyet yapmaya başladığınızda hayatınıza diyet ya da light olarak anılan yeni ürünler, yiyecekler girer. Düzenli olarak bir diyetisyene gidiyorsanız, size verilen zayıflama reçetelerinin neredeyse yarısında light-diyet ürünler yer alır. Ancak bu ürünleri alırken doğru seçim yapma konusunda çoğumuzun kafası karışır.
Diyetisyen Aysun-Murat Gökçen çifti de kendilerine başvuran hastalarına zayıflama hizmeti dışında, doğru ve bilinçli alışveriş hizmetini de sunuyorlar. Bağdat Caddesi'ndeki Naturel Diet adlı kliniklerinin bir bölümünü, diyet ürünlerinin satıldığı bir market haline getiren Gökçen çifti, bu sayede hastalar için diyet-light-diyabetik ürün karmaşasını ortadan kaldırıyorlar.

Kanola yağı da satılacak

ABD ve Avrupa'da diyet market veya süpermarketlerdeki diyet ürün standlarında mutlaka diyetisyen bulunduğunu anlatan Murat Gökçen en çok diyet ve diyabetik ürünlerin karıştırıldığına işaret ederek, "diyet" diye alınan ürünlerin kimi zaman ters etki yarattığını belirtiyor. Gökçen bu karışıklığın yol açacağı ciddi sonuçlara, "Şeker hastaları diyabetik yerine diyet ürünü alınca şeker komasına girebiliyor" diyerek dikkat çekiyor.

"Hastanın aldığı ürünü diyetisyene danışması çok önemli. Bu alışveriş alışkanlığını kazandırmak için kliniğimizde hastalarımıza yardımcı olarak ilk adımı atmalarını sağlıyoruz. Burada yazdığımız pek çok ürünü bulurken nelere dikkat etmeleri gerektiğini de öğreniyorlar" diyen Gökçen yakında sağlık için çok yararlı olan kanola yağının da raflarda olacağını belirtiyor. Bu yağın kötü huylu kolesterol LDL'yi düşürüp iyi huylu kolesterol HDL'yi yükselttiğini belirtiyor.

Marketteki diyet ürünler

Zeytin
Çikolata, bisküvi, kraker, kek
Soya kıyması
Kahvaltılık mısır gevreği
Lifli çorbalar
Tuz
Yağsız tonbalığı
Diyet ve diyabetik reçel
Kafeinsiz kahve
Light süt, peynir, yoğurt
Toz tatlandırıcı

False