GeriKadın Sağlığı Bu Belirtiler Varsa Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu Belirtiler Varsa Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir!

Bu Belirtiler Varsa Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir!

"Günlük koşturmaca içerisinde su içmeyi hep unutuyoruz. Ancak susuz bir yaşam düşünülemez. Günde ortalama 10-12 bardak su içmek gerekiyor. Aslında farkında olmadığımız birçok şikayetin sebebi gereğinden az su içmek olabilir. İşte o belirtiler;"

YORGUNLUK

Vücudunuz için gerekli olan enerjiyi üretirken su kullanması gerekir. Birey yeterli suyu vücuda almadığında ihtiyaç duyulan enerji üretilemez ve yorgunluk hissi gelişir.

BAŞ AĞRILARI

Yapılan çalışmalarda sebebi bilinmeyen ağrılarının çoğu nedeni genel olarak susuzluktan kaynaklandığı görülmüştür.

Bu Belirtiler Varsa Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir

KOYU İDRAR RENGİ

Yeterli miktarda su içip içmediğinizi idrar renginize bakarak anlayabilirsiniz. Olması gereken idrar rengi şeffaf ve çok açık sarı olmalıdır. Kehribar rengi idrar susuzluk, daha koyu veya çaya benzer renkte idrar ise aşırı derece susuzluğun belirtisidir.

SİNDİRİM SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARI

Midede sindirim başlayabilmesi için suya ihtiyaç vardır. Hazımsızlık, gaz ve reflü şikayetlerini azaltmak için tükettiğiniz su miktarına dikkat edin.

 Bu Belirtiler Varsa Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir

KABIZLIK

Sık sık kabızlık yaşayan ya da genel tuvalet alışkanlığı kabızlık şeklinde olan kişilerin genellikle farkında olmadıkları durum az su içmeleri veya vücuttan su atıcı içecek ve besinleri gereğinden fazla tüketmeleridir. Su, kalın bağırsaktan emilir ve susuz kalan vücut ilk olarak kalın bağırsaktaki suyu tamamen emecektir.

HIZLI YAŞLANMA

Yeterli su içilmediğinde cilt hücrelerine giden su azalır. Bu nedenle kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Cilt, ağız ve dudak kuruluğu gelişir. Cildi nemlendirmek için bakım kremlerinin yanında bol su içmek de önemlidir.

YERSİZ AÇLIKLAR

Araştırmalarca ispatlanmıştır ki yeterli su içilmediği durumlarda insanlar susuzluk hissi ile açlık hissini birbirine karıştırabilir. Bu nedenle de yersiz açlıklar hissedilir. Bu sebeple kilo artışı da görülür.

 Bu Belirtiler Varsa Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir

YÜKSEK TANSİYON 

Tansiyon vücutta bulunan tuz miktarının fazla olmasından gelişir. Fazla tuzun dengelenebilmesi için ise su gereklidir.
Eklem Ağrıları
Eklem sıvılarının büyük oranı sudur. Düzenli olarak su içmek eklem sıvısının akışkanlığını korur. Susuz kalmış vücutta ise hareket ederken eklem yerlerinde zorlanma ve ağrı olabilir.

AĞIZ KOKUSU

Yetersiz su tüketimi ağız içindeki tükürük salgısını azaltır. Bu nedenle ağız temizliği iyi sağlanamaz ve ağız kuruluğu gelişir. Bu durum da ağız kokusuna neden olur.

False