GeriModa Trendleri Bohem Ne Demek? Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bohem Ne Demek? Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır?

Bohem Ne Demek? Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır?

"Kendinizi Bohem stiline yakın buluyor ve bu tarzda giyinmek istiyorsanız, işte tüm detaylarıyla Bohem giyim stili..."

Bohem Nedir?

Asıl anlamı çingene olduğu bilinen ancak zaman içinde terimleşerek ve dönüşüme uğrayarak bir hayat tarzı olarak tanımlanmaya başlayan bir dilsel kullanım şeklinde ifade edilmektedir. Bilinen şekliyle 19. yy sonlarına doğru kullanımına başlanmış ve 20. yy boyunca da kendini göstermeye devam etmiş olan bu terimin temsil ettiği kavram gerçekte sanat tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Salt bohemliği konu alarak yazılan ilk eser Henry Murger tarafından kaleme alınmış olan ”La Boheme” adlı romandır.

Bohem Ne Demek Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır

Kendini bohem olarak adlandırılan bir kişinin tek kaygısı sanat ve öğrenmektir. Bu kimseler hayatlarını günübirlik yaşar ve kısmen de bu sebeple çoğunlukla finansal açıdan zor durumda bulunurlar. Başka bir ifadeyle de adını duyuramayan ve popülerliği düşük sanatçılar da halk arasında bohem olarak adlandırılmaktadır. Bu kişiler özellikle yeteneklerini kullanacak imkanları bulamamış, düzensiz ve savruk yaşayan ressam, aktör, müzisyen, yazar gibi entelektüel kimselerdir. Çoğunlukla edebiyat ve sanat dünyasından kimseler için kullanılan bu terimin özel noktası bu kişilerin yarınını düşünmeden günü gününe tasasız ve derbeder bir yaşayışı olması durumudur.

Bohem Ne Demek Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır

Bohem Stilinin Ana Unsurları

Keten, kadife, şifon, ipek, kürk, süet, deri, denim, pamuk gibi doğal kumaşların kullanımı.

Çok katmanlı dokular.

Rahat ve özellikle geleneksel platform ya da dolgu topuklar üzerinde, çok yüksek dolmadan topuklu yapılan ayakkabılar.

İkinci bilezik, güneş gözlüğü, kolye, kemer, küpe, inci mücevherleri ya, bantları, saç bantları vb. aksesuarlar lüks veya fazla takılar içerebilir.

Bohem Ne Demek Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır

Doğal sesleri ve renkleri vardır. Bu, neon tonları olmaması anlamına gelmektedir.

Çiçek desenleri, etnik ilham baskılar, eklektik ipuçları ve yenilikçi tarzı aksan varlığı.

Yüksek belli tasarımlar, saçaklar, büyük aksesuarlar, dantel, maksi etekler, çeşitli dokulu parçaları, örme ayrıntıları, giysileri vardır.

Renkli giysiler dört tonu birlikte içermemelidir. Bunlar siyah, gri, bej, ya da anahtar seçenekleri ile tercih edilebilir, Kahverengi, altın, mor, kırmızı veya bordo tonları ile birlikte kullanabilirsiniz. Giysiler çekici ve bazı dikkat çekici malzeme veya dokular ile yapılır.

False