GeriKadın Sağlığı Bitter Çikolatanın Bilinmeyen Faydaları ile Tanışın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bitter Çikolatanın Bilinmeyen Faydaları ile Tanışın

Bitter Çikolatanın Bilinmeyen Faydaları ile Tanışın

"Hem yararı hem zararı olduğu düşünülen çikolata hakkında bilinmeyen bazı gerçekleri sizler için araştırdık. Yapılan bazı araştırmalarda en sağlıklı çikolatanın bitter olduğu söyleniyor. Peki bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım…"

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

Bitter çikolatada bulunan teobromin molekülü öksürüğe karşı etkilidir. Boğazdaki kaşıntıyı ve inatçı öksürüğü engelleyerek kişiyi öksürük açısından rahatlatır.

Öksürüğünüzü kesmek için bitter çikolatanın bir parçası yeterli olacaktır.

Bitter Çikolatanın Bilinmeyen Faydaları ile Tanışın

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Günümüzde bilindiği üzere en güçlü antioksidan depolarından biri de kakaodur. Bitter çikolatanın da içerisinde kakao oldukça fazla olduğundan antioksidan miktarı yüksektir. Bu açıdan düzenli olarak tüketilen bitter çikolata, kalp hastalıkları ve kanser gibi rahatsızlıklara karşı korunmanızı sağlayacaktır.

STRESE BİREBİR ÇÖZÜM

Tüm çikolata çeşitleri mutluluk hormonu salgısında etkilidir. Bitter çikolata da stresinizi yatıştırarak beyninizin dingin olmasını sağlar. Bu nedenle her gün bir parça bitter çikolata yemeniz sinir sisteminiz açısından faydalı olacaktır.

KOLESTEROL DÜŞMANI

Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan flavonoit maddesi kolesterol düşmanıdır. Amacı ise, kolesterol seviyesini koruyarak daha sağlıklı olmanızı sağlamaktır. Ayrıca bitter çikolatanın kan akışını hızlandırması beyin fonksiyonlarında hızlanma yaratır. Bu sayede de inme riskinin oldukça azalmasını sağlar.

Bitter Çikolatanın Bilinmeyen Faydaları ile Tanışın

CİLDE İYİ GELİR

Flavonoid bakımından zengin olan bitter çikolata cildi UV ışınlarından koruyabilecek özelliğe sahiptir.

KAN DOLAŞIMINI ARTIRIR

Kanın pıhtılaşmasını önleyen bitter çikolata, kan dolaşımını artırmaya birebirdir. Hemen hemen aspirinle aynı etkileri gösterir.

GÖZLER İÇİN FAYDALI

Yapılan araştırmalara göre beyne giden kan dolaşımını hızlandıran bitter çikolatanın, retinaya da fayda sağlayacağı ve bu durumda göz sağlığına da önemli bir ölçüde etki edeceği biliniyor.

MAHMURE ÖZEL

False