GeriBeslenme Önerileri Biberiyeli taze fırın patates
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biberiyeli taze fırın patates

Biberiyeli taze fırın patates

"Yeni lezzetler denemeye ne dersiniz? İşte biberiyeli taze fırın patates!"

Malzemeler

2 kg taze patates
10-15 diş sarımsak
1 paket (demet) biberiye
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kasığı renkli biber
50 ml sızma zeytinyağı

Yapılışı

Patatesleri yıkayın, gerekirse kabuklarını fırçalayın. Kabuklarını soymadan büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin, fırına girebilecek bir kaba alın. Ayıklanmış ve ikiye kesilmiş sarımsakları, tuz, biberler, zeytinyağı ve biberiyenin yarısını kıyarak patatesleri ilave edin, karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Kalan biberiyeyi ince kıyın, servisten önce patateslerin üzerine serpin.

 

Ağızlara layık sebzeli börek tarifi için tıklayın!

False