GeriBeslenme Önerileri Baklava yufkasında sebzeli börek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklava yufkasında sebzeli börek

Baklava yufkasında sebzeli börek

"İncecik çıtır bir lezzetle sofralarınızı tatlandırmak istiyorsanız baklava yufkasında sebzeli böreği tavsiye ederiz!"

6 kişilik

Malzemeler

Yarım paket baklava yufkası
1 pırasa
1 kabak
1 havuç
100 gr brüksel lahana
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber

Üzeri için

1 yumurta sarısı
Susam
2/3 çay bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı

Ayçiçek yağını ısıtın. İnce doğradığınız pırasayı, rendelediğiniz havucu, ince doğradığınız brüksel lahanasını ekleyip hafif soteleyin. Ocaktan almaya yakın rendelediğiniz kabağı ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Baklavalık yufkaların arasına ayçiçek yağı sürerek 3 kat olacak şekilde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün. Üzerine suyunu süzdüğünüz sebzeli harcı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Brüksel lahanalı kolay börek tarifi için tıklayın!

False