GeriKişisel Bakım Baharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Baharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

"Güneşin yüzünü göstermeye başladığı bu güzel bahar günlerinde, ısı farkının cilde verdiği hasarı ortadan kaldıracak bazı önerilerimiz olacak!"

Nemlendirmeyi unutmamak: Duştan çıkınca hemen nemlendirici uygulayarak, kuru cildin yanında egzema ve dermatit gibi ciddi cilt sorunlarıyla mücadele edebilirsiniz. Nemlendirmek, daha soğuk iklimlerde bilhassa önemlidir. Çünkü kuru hava ve rüzgâr cildin nemini çeker ve çatlamasına, pul pul olmasına yol açar.

Meyve ve sebze tüketimi:
Yediklerimizin tüm vücudumuzda olduğu gibi cildimizle de doğru orantılı bağlantısı olduğunu biliyoruz. Özellikle mevsim geçişlerinde b ve c vitamini içeren meyve sebze tüketerek hem hastalıklara karşı direnç kazanabilir, hem de ani hava değişiminden kaynaklı cilt kuruluğu, cilt dökülmeleri ve kızarıklıkları gibi problemlerden büyük oranda kurtulabiliriz.

Baharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Sigara içme:
Michigan Üniversitesi'ndeki bir araştırmada, araştırmacılar sigara içmeyle cilt hasarı arasında doğrudan bir bağlantı buldular. Katılımcılar ne kadar uzun süre ve sıklıkta sigara içerse hasar o kadar kötü oluyor. Cilt hasarı özellikle 65 yaş ve üstü katılımcılarda görülürken, genç içiciler de yavaş yavaş etkileniyor. Sigara içmek cilde birkaç şekilde zarar veriyor. Öncelikle, cildi yumuşak ve esnek tutan bir protein olan kolajen üretimini engelliyor. İkinci olarak, sigara cilde yakın olan kan damarlarını darlaştırılıyor. Kolajensiz ve oksijensiz kalan cilt kırışıyor ve sert bir görünüm kazanıyor.

Sert bir temizleme yöntemi kullanmak:
Marketlerde satılan sayısız temizleyici ürün, cildiniz üzerinde tahrişe neden olabilir. Sabunlar, vücudunuzu yağdan ve kirden arındırır ve daha güçlü olan sabunlar cildinizi kurutabilir ve kaşındırabilir. Çok fazla yüz temizleme ters etki yapar. Dermatologlar, sabun içermeyen, kokusuz ve yumuşak temizleyicileri öneriyorlar. Ayrıca, sıcak su ve kuru kış havası cildiniz için kötü bir karışımdır. Cildinizin kurumasına ve kaşınmasına yol açar. Uzmanlar, kısa süren ve ılık suyla duş almanızı öneriyorlar. Temiz bir cilde sahip olmak, iyi bir cilt bakımının parçasıdır.

False