GeriKadın Sağlığı Bağışıklık Güçlendiren Kış Çayı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bağışıklık Güçlendiren Kış Çayı Tarifi

Bağışıklık Güçlendiren Kış Çayı Tarifi

"Soğuk havalarda en çok tükettiğimiz içecekler bitki çayları oluyor. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, bağışıklık güçlendirici özel bir kış çayı tarifi verdi."

Meyveler insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Özellikle soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek insanları hastalıklardan koruyor. Aşağıda vereceğimiz kış çayı tarifini evde kolayca yapabilirsiniz. Bu çay, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olmasıyla özellikle mide ve bağırsak sistemini hareket geçirerek kabızlığa da iyi geliyor. 

KIŞ ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:

  • Yarım ayva
  • 1 adet portakal
  • 2 adet limon (kabukları soyulmuş)
  • 1 adet mandalina
  • 1 kabuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içine yarım ayva, bir portakal ve kabukları soyulmuş iki tane limonu sıkın. Mandalinaları bölerek tencereye ilave edin. Doğrayıp tencereye aldığınız meyveleri kaynamaya bırakın. Tarçın ve karanfilleri de ilave edin.

Suyu önceden kaynatmış olmalısınız. Sonra meyveleri atıp 10-15 dakika daha kaynatıp kenara alarak demlemeye bırakın. Demleme süresi en fazla 15 dakika olmalı, daha fazla olursa çayın faydasını göremeyiz.

False