GeriKişisel Bakım Aynı Organa Defalarca Estetik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aynı Organa Defalarca Estetik

"Estetik ameliyat tekniğindeki büyük ilerlemeler sayesinde artık bir organa, defalarca estetik ameliyat yapılabiliyor. Estetik ameliyatların defalarca tekrarlanabileceğini belirten uzmanlar, tekrarlama sayısının her bölgeye göre değiştiğinin altını çiziyorlar..."

Ancak yine de ''Her şeyin bir sınırı var'' deyişinde olduğu gibi, bir organa yapılabilecek estetik ameliyatlarının sayısında da bir sınırlama var. İşte bu sınırlamalar;

Bütün Yüz

Yüzdeki erimiş, yıpranmış, sarkmış kırışık dokulara, iğne doku enjeksiyonu ile 100 defa bile doku nakli yapılabiliyor. İğne doku enjeksiyonu ile yapılan bu doku nakillerinde, dudaklardan yanaklara uzanan ''aslan çizgileri'' yok ediliyor. Yanaklar, elmacık kemiklerinin üstleri, alın gibi yüzün bütün bölgeleri, doku kokteyli ve yağ sayesinde onarılıp gençleştiriliyor.

Yüz Germe

Yüzün derisinin sıyrılmasıyla yapılan bu operasyon 3-4 kez sorunsuz yapılabiliyor.

Burun

Burun operasyonunun normalde ilk seferinde iyi olması gerekir. Ondan sonra buruna 3-5 kere yapılacak minik rötuşların bir zararı olmaz. Ama, çok bozulmuş bir burnu, 3-5 kez yeni baştan yapmak tehlikeli bir durum yaratabilir. Çünkü bu durumda dokular çok sertleşir ve şekil almaz.

Göğüs

Göğsün büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları 4-5 kez sorunsuz olarak yapılabilir. Zaman içinde, zayıflama ya da hormonların azalması ile daha önce dikleştirilmiş bir göğüs tekrar sarkabilir, içi boşalabilir. Bu durumda, 1-3 yıl sonra, birkaç kez dikleştirme ameliyatı olunmasında sakınca yoktur. Hormonlara ve diğer çeşitli nedenlere bağlı olarak, meme dokusunun çok eridiği durumlarda, slikon ve, meme protezi kullanılıyor.

Dudak

Dudaklar, yağ enjeksiyonu, kas kaydırma, burnun deliklerinin içerden yukarı asılması gibi yöntemlerle inceltip, kalınlaştırılabilir. Bu işlem 5-10 defa tekrarlanabilir.

Karın Germe

Bu ameliyat, birincisinde güzel yapıldıysa, elde edilen form en az 15 yıl korunur. Ancak zayıflama, şişmanlama gibi bazı etkilerle bozulmuşsa, 2-3 defa tekrarlanabilir.

Kepçe Kulak

Kepçe kulak ameliyatı 1-2 kere yapılabilir.

Kaş Asma

Bazı uzmanların yöntemine göre kaş asma işlemi düşük kaşlara 5-10 defa uygulanıyor. Dikişle kaşlar asılıyor.

Göz Kapağı

Torbalaşan, sarkan, kırışan göz kapakları ilk ameliyatla düzelir. Bu ameliyat 5-10 yıl gider. İlerki yıllarda gerektiği zaman, ameliyat en fazla 3 kez tekrarlanabilir.

False