GeriModa Trendleri Ayakkabılarınıza Gözünüz Gibi Bakın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayakkabılarınıza Gözünüz Gibi Bakın!

Ayakkabılarınıza Gözünüz Gibi Bakın!

"Biz kadınlar her ne kadar ayakkabı konusunda doyumsuz olsak da çok beğenerek aldığımız bir ayakkabıyı senelerce kullanmak isteriz."

Fazla uğraşamadan, pratik yöntemlerle ayakkabılarınızı eski görünümüne kavuşturmanız mümkün. Üstelik bunun için cilaya ya da benzeri bir araca ihtiyacınız yok.

Eğer ayakkabınızdaki küf lekelerinden şikayetçiyseniz bir beze döktüğünüz gliserin onları temizleyecektir. Canvas ayakkabılarınızı ise bir parça diş macunu yardımıyla nazikçe silerek yenileyebilirsiniz. Eğer bu yöntem işinize yaramadıysa bir parça karbonatı sıcak suyla ıslattığınız beze dökün ve lekelere uygulayın. Son olarak yapmanız gereken; kuru ve temiz bir bezle kurulamanız. Spor ayakkabılarınızda ise benzin size yardımcı olacaktır.

Pamuğa döktüğünüz aseton yardımıyla ayakkabılarınızın ömrünü uzatmanız mümkün. Üzerinden geçtiğiniz vazelin ile daha da parlak duracaklardır. Aynı zamanda vazelini su lekelerinin geçmesi için de kullanabilirsiniz. Rugan ayakkabıların çatlamasını önlemek için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Ama bu ayakkabıların kurumamasına dikkat edin. Sentetik kumaşlı ayakkabılarınızda lekelenmeler varsa silgi yardımıyla lekeleri ovarsanız ayakkabınız eski şıklığına kavuşacaktır.

Eğer kahverengi olan ayakkabınızı siyah yapmak istiyorsanız en iyi yöntem önce ayakkabınızı çiğ patatesle ovup daha sonra boyamaktır.

False