GeriBurçlar Akrep Burcu Çocuğu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akrep Burcu Çocuğu

Akrep Burcu Çocuğu

"23 Ekim-21 Kasım arasında doğan bebekler Akrep burcuna dahildirler. Plüton tarafından yönetilirler. Keskin bir gözlem becerisine ve tutkuya sahiptirler. Gelişim sürecinde bilinçli ve doğru yönlendirecek bir ebeveyne ihtiyaç duyarlar. Bu yazıda Akrep burcu çocuğunun karakteristik özelliklerini inceleyebilirsiniz."

Akrep Burcu Çocuğu (Temel / Fiziksel / Ruhsal)

Akrep burcu çocuğu ruhsal olarak ebeveynlerine bağımlı bir yapıdadır. Sürekli sevmek, sevilmek ister. Sarılmayı ve sevgi gösterilerini çok sever. Güven duygusu çok hassastır. Küçük yaşlarda ailesiyle güvenli bir bağ kurduğunda olumlu olarak büyük gelişmeler kaydedebiliyor.

Su burçları arasında lider karakterdedir. Duygu, davranış ve söylemlerini aktarmada başarılı olabiliyor. Duygusal zekası oldukça güçlüdür. Sık sık ailesini denemek için kendince teste tabi tutabilir.

Olayları gözlemleme yeteneğini küçük yaşlardan beri geliştirmeye, herkesin tüm hareketlerini izlemeye ve anlamlandırmaya çalışırlar. Akrep burcu çocuklarının hayal güçleri çok yüksektir. Genellikle diğer çocuklarla sosyalleşmek yerine kendi kendine eğlenebileceği oyunları tercih ederler. Yalnız başına büyüyen Akrep çocukları için bu ileride bir sorun haline gelebilir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için anne – babanın çocuğu toplum içerisine karıştırması oldukça önemlidir.

Uzak ve soğukkanlı bir his yaratırlar. Duygu değişimlerini büyük bir hızla yaşarlar. Her yere gülücükler atan Akrep çocukları birden bire, ortada bir neden yokken ağlamaya başlayabilirler. Büyüdükçe sosyal çevreye daha çok katılır, gittikçe sıcak ve samimi olmaya başlarlar. Sevdiklerine karşı naz ve kapris içerisine girebilirler.

Akrep Burcu Çocuğu Nasıl Olur?

Akrep burcu çocuğu gelişimiyle doğru orantılı olarak keskin gözlem yeteneği de gelişir. Ev ortamındaki en küçük değişikliği bile fark eder. Aynı anda farklı duygu patlamaları yaşayabilir. Alıştığı ve kendini güvende hissettiği ortamda aşırı atak ve hareketlidir. Yeni bir ortamda içine kapanık, sessiz bir görüntü çizebiliyor.

Ebeveynlerinin olumsuz tutum ve söylemlerini örnek alıp, sergileyebilir. Bu nedenle akrep çocuğunun yanında hareket ve söylemlerinize dikkat etmelisiniz.

Akrep Burcu Çocuğu Okul Hayatı

Akrep burcu çocuğu sınıfın en "haşarı" yaramazı olabilir. Öğretmenleri için o eğitilmesi gereken bir öğrencidir. Yaramaz olmasına rağmen sınıfın en zeki öğrencilerindendir. İntikam duygusu yüksektir. Kendisine yapılan kötülükleri unutmaz. Mutlaka karşılığını verecektir.

Akrep çocuğu keskin gözlem yeteneğine sahip olduğu için öğretmenini çok iyi gözlemleyecektir. Kısa sürede öğretmeninin huyunu ve özel durumlarını, gizli sırlarını öğrenecektir. Fiziksel olarak güçlü ve enerjik bir yapıya sahiptir. Bilgisayar, hayat bilgisi, fen bilgisi, beden eğitimi en sevdiği ve yüksek not aldığı derslerdir.

Akrep Burcu Çocuğu Nasıl Beslenmeli?

Akrep çocuğu yemek konusunda çok seçici ve bu konuda oldukça inatçıdır. Baskıyla, katı tutumla yedirmek yerine duygularına seslenerek, doğru yönlendirmeyle yemek yedirebilirsiniz. Yemek konusunda seçici olmasına rağmen iştahlıdır. Hamur işi ve karbonhidratlı yiyecekleri çok sever. ilerde kilo problemi yaşamasını istemiyorsanız protein, kalsiyum, fosfor, A, C, D vitamini, yeşil sebzeler beslenme düzeni oluşturmalısınız.

Akrep Burcu Çocuğu Eğitimi

Akrep çocuğu konuşmaya başlamasıyla birlikte soru sormaya da başlayacaktır. Meraklı ve öğrenme istekli olduğu için bu sorular bazen sıkabilir. Bu konuda sabırlı olmalı, soruları geçiştirmemelisiniz. Onun yanında hareketlerinize ve konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz.

Akrep çocuğu gözleriyle iletişim kurmada başarılıdır. Bu nedenle gözlerinin içine bakarak sert konuşmayın. Bakışınızla korkutmamaya dikkat edin. Yaptığı yanlışları, bağırarak veya onunla inatlaşarak çözemezsiniz. Bunun yerine doğru davranışlarınızla rol örnek olun.

Akrep Burcu Çocuğu Okul Başarısı Nasıldır?

Akrep burcu çocuğu sınıfın haylaz ve hareketli bir öğrencisi olduğu için çoğunlukla yanlış anlaşılabilir. Öğretmeniyle ve arkadaşlarıyla sürtüşebilir. Onunla doğru kontak kurulmadığında okuldan nefret edebilir. Bu nedenle aile-öğretmen ilişkisi çok iyi kurulmalıdır.

Akrep Burcu Çocuğuna Nasıl Davranmalı?

Akrep burcu çocuğu meraklı, sorgulayan ve inatçı bir karaktere sahiptir. Onun İçin "neden" sorusunun karşılığı olmalıdır. Küçük yaşlardan itibaren inatlaşmaya meyillidir. Onunla inatlaşmak, katı kurallar, yasaklar koymak yerine bağırmadan, sakince, örnekler vererek konuşmalısınız.

Akrep Burcu Çocuğuna Hediye Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Akrep çocukları işlerine yarayan, kullanabilecekleri hediyeleri çok severler. Kıyafet, ayakkabı, çanta, maket oyuncaklar, radyo, saat gibi hediyeler onların daha çok ilgisini çekecektir.

Akrep Burcu Bebeğinin Özellikleri

Akrep bebeği ilk dönemler sessiz ve sakin bir yapıdadır. Annesiyle güçlü bir bağ kurmuştur. Annesinin ona yaklaşımı güven duygusunun hangi yönde gelişeceğini belirler. Duygusal olarak sürekli inişler-çıkışlar yaşayabilir. Kendini keşfetmeye başladığında hareketlenmeye başlayacaktır. Oyuncaklar onun vazgeçilmezi olacaktır. 

False