GeriModa Trendleri 90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili

90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili

"Kate Moss’un ne kadar da efsane bir ikon olduğunu anlatmamıza gerek var mı bilmiyoruz. Ancak yeni nesil belki de kendisini çok iyi tanımaz. Bir dönemin süper modelliğinin yanında dik duruşu ve moda dünyasındaki it girl olmayı her zaman kusursuz bir şekilde becermesiyle kendisi diğer mankenlerden son derece ayrı bir yerde durur."

Bunu da geçen yıllar içerisinde büyük bir başarıyla yapmaya devam ediyor. Belki eskisi gibi genç değil ama bir o kadar alımlı ve havalı olmayı hala başarıyor. Dolayısıyla tüm moda dünyası da onu izlemeye devam ediyor. Çünkü her daim kendine özel bir çizgisi ve tarzı var. Ondan öğrenecekleriniz ise hemen aşağıda.

Markalara Odaklanmamak

90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili

Kate Moss’u Kate Moss yapan en önemli değerlerden biri de şüphesiz o senenin modasının peşinden koşmak yerine kendi modasını kendisi yaratmasıdır. Bu nedenle elinin altında dizili olan moda markaların en son ürünlerine hiç bir zaman bel bağlamaz. Ayrıca bir ürünün ne kadar pahalı olduğunun onun güzel olduğunu belirlemediğini de iyi bilir. Onun üzerinde son derece kaliteli duran ama hiç bilinmedik bir markanın giysisini görebilirsiniz. Bu nedenle her zaman tasarımcıların gözü üzerindedir.

Fotoğraf: Instagram/Kate Moss Agency

Daima Kaliteli Dokuları Kullanmak

90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili

Kate Moss’un en iyi yaptığı şeylerden biri de şüphesiz daima en iyi kumaşları kullanmasıdır. Bir kıyafetin üzerinizde muhteşem durması için kesinlikle bu altın kuraldır. Mesela bir hırka mı giyineceksiniz; bu hırkanın %100 yün ya da kaşmir olması son derece önemlidir. Çünkü ne kadar basit bir kıyafet tercih ederseniz edin son derece şık ve kaliteli görünmenizi sağlar. Gördüğünüz üzere bir kot ceket üzerine hırka çekmiş bir Kate Moss bu haliyle bile güzeldir. Çünkü kumaşları doğru kullanmayı çok iyi bilir.

Kıyafet Alırken Yardım Yapmayı Da Unutmamak

90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili

Kate Moss modayı yardım işlerine dönüştürmek konusunda da son derece iyidir. Bu nedenle bir yardım toplayan ve geliri hayır işlerine dönüşecek bir 80’ler blazer’ı varsa son moda olanı değil onu almayı tercih eder. Siz de bu yolu deneyebilir ve ikinci el kıyafetler konusunda ön yargılarınızı kırabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey modayı kendinize uydurmak. Kate Moss’un senelerdir yaptığı gibi.

Pahalıya Aldanmamak

90’lardan Bu Yana Hala Çalışan 4 Kate Moss Stili

Kate Mossw’u diğer mankenlerden ayıran en önemli özelliklerden biri de onu bir pazarda görebilmenizdir. Bir Valentino almak yerine pazarda satılan ikinci el bir Valentino’yu tercih edebilir ya da markasız ama beğendiği bir kıyafetten mükemmel bir kombin yaratabilir. Hep dediğimiz gibi onu o yapan bu özelliğidir. Tabii bunu yapabilmek için ince bir moda gözüne sahip olmak şarttır.

Kaynak: Doğan Burda

False