GeriKadın Sağlığı 6 hareketle bel ağrısından kurtulun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

6 hareketle bel ağrısından kurtulun!

6 hareketle bel ağrısından kurtulun!

"Evinizde de kolaylıkla yapacağınız basit ama etkili egzersiz hareketleriyle bel ağrısı sorununuzu minimuma indirebilir, daha kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz. O halde vakit kaybetmeden egzersize başlayın!"

1- Köprü kurma

Dizlerinizi bükerek ve ayak tabanlarınız yere düz basacak biçimde sırt üstü yatın. Kalça çevresi kaslarınızı kasarak kalçanızı yukarı kaldırın. Bunu yaparken, sırtınızın üst kısmı yere yapışık ve düz kalsın. Beş saniye öyle kalın ve sonra gevşeyip yeniden yapın, yapabildiğiniz kadar.6 hareketle bel ağrısından kurtulun

2- Dizleri karına çekme

Deminki gibi, yere yatın. Önce dizlerinizden birini sonra da diğerini karına doğru kaldırın. Her iki diziniz de karın hizasına geldiğinde, her iki elinizle dizleri tutup göğsünüze doğru çekin ve kalça kaslarınızın çekildiğini hissedin. Bu anda, alnınızı dizlere doğru kaldırın ama boynunuzu zorlamayın. Bu pozisyonda yine beş saniye kalın. Sonra, yavaşça dizlerden birini sonra da diğerini yere koyun. Dinlenin ve aynı hareketi yineleyin.6 hareketle bel ağrısından kurtulun

3-Yarım mekik çekme

Dizler bükük ve havada sırt üstü, yere yatın. Başınızı kaldırıp, omuzlarınızı yerden kaldırarak dizlerinize ellerinizle uzanın. Bunları yaparken normal nefes alıp vermenizi sürdürün. Gevşeyip yere geri yatın ve dinlenip hareketi yineleyin.

6 hareketle bel ağrısından kurtulun

4- Asker duruşu

Dimdik ayağa kalkın. Göğsünüzü dışarı çıkarın, omuzlarınızı geri çekin. Beş saniye öyle kalın. Gevşeyin ve yineleyin.

5- Kalçadan tekme atma

Biraz önceki gibi, eller ve dizleriniz üzerinde durun. Sırtınızı düz tutarak yavaşça bir bacağınızı kaldırarak geriye itin. Beş saniye öyle kalın. Bacağı eski yerine getirerek aynı hareketi diğer bacak için yapın. Zamanla, güçlendikçe, ayak bileklerinize ağırlık koyarak, bu hareketleri yapabilirsiniz.

6 hareketle bel ağrısından kurtulun

6- Kızgın kedi duruşu

Elleriniz ve dizleriniz üzerine durun. Belinizi yukarı doğru kemerleştirin. Beş saniye öyle kalın. Normal nefes alın. Gevşeyin. İlk pozisyona gelip yineleyin.

False