GeriModa Trendleri 6 Adımda Kişisel Stilinizi Bulun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

6 Adımda Kişisel Stilinizi Bulun

6 Adımda Kişisel Stilinizi Bulun

"Moda olan her şeyi alıyorsunuz ama yine de kendinizi çok rahat hissetmiyorsunuz. Çok normal çünkü önemli olan modayı takip etmek değil kendinize özel bir stil yaratmaktır. İşte bu konuda size yardımcı olabilecek birkaç tavsiye..."

6 Adımda Kişisel Stilinizi BulunVücut şeklinizi anlayın.

En önemli şey vücut şeklinizi anlamak ve her zaman iyi göründüğünüz siluetleri bulmaktır. Eğer dürüst arkadaşlarınız varsa ya da ailenizden yardım alabiliyorsanız gardrobunuzdaki en güzel kıyafetleri birlikte belirleyin. Aynaya bakmanın yanında fotoğraf çekmek de işinize yarayacaktır.6 Adımda Kişisel Stilinizi Bulunİmza parçaları bulun.

Eğer stil ikonlarına bakarsanız hepsinin bir imzası olduğunu görürsünüz. Bu bir aksesuar, bir renk, bir baskı hatta bir güzellik numarası bile olabilir. Örneğin Caroline Issa’nın kırmızı ruju, Olivia Palermo’nın parlak vuruşları gibi. Anna Wintour’un güneş gözlükleri ve Olsen kardeşlerin dramatik silüetleri vardır.6 Adımda Kişisel Stilinizi BulunEn sevdiklerinizi ayırın.

Başarılı bir imza stili yıllarca ve yıllarca seveceğiniz şeyler demektir. Bu nedenle dolabınızda en sevdiğiniz ve hayranı olduğunuz kıyafetleri ayırmalısınız. Bunun için dolabınızda ayrı bir yer ayırın ve en sevdiklerinizi zamanla bu bölüme alın. Bu bir kot pantolon bile olabilir. Örneğin Sarah Harris’in 80 pantolonu vardır ve hemen her gün döndürerek bunları giyinir.6 Adımda Kişisel Stilinizi BulunYardım alın.

Sevdiğiniz tüm görünümleri bir yere toplayabileceğiniz bir alan yaratın. Bunun için yapıştırıcıya ya da makasa ihtiyacınız yoktur. Tek yapmanız gereken Pinterest’te bir bölüm açmak ve beğendiğiniz stilleri bu alan pinlemektir. Ayrıca Instagram’da yer imi etiketini kullanmak da mantıklıdır.6 Adımda Kişisel Stilinizi BulunSize uymayanlardan kurtulabilirsiniz.

Dolabınızı düzenlerken kendinizi iyi hissettirmeyen eşyalara da dikkat etmek önemlidir. Tüm bloggerlar Gucci tişört giyindi diye sizin de bu tişörtten zevk almanız gerekmiyor. Bu gibi parçalardan kurtulmak stilinizi belirleyebilmek için çok önemlidir.6 Adımda Kişisel Stilinizi BulunSize uygun renkleri bulun.

Size uygun silüetleri bulmanın yanında renkleri de düşünmelisiniz. Uzmanlardan ipuçları alın ve cilt tonunuza uyacak renkler hakkında bilgi edinin. Farklı tonları test edin. Zamanlar hangi renklerin sizi parlattığını anlar ve dolabınıza bu yönde şekil verebilirsiniz.

Kaynak : Doğan Burda

False