GeriKadın Sağlığı 5 Gün İçinde Şekeri Bırakmak İçin İpuçları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

5 Gün İçinde Şekeri Bırakmak İçin İpuçları

5 Gün İçinde Şekeri Bırakmak İçin İpuçları

"Şekerden uzak durmak, büyük küçük demeden herkesin edinmesi gereken bir alışkanlık. Sadece bu gıdayı çok tüketenler değil, herkes şekeri bırakmalı. Eğer siz de hayatınızdan şekeri çıkarmak istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız önerilerimize göz atmanızda fayda var. Sayacağımız basit ama etkili yollar ile şekeri sadece 5 günde bırakabilirsiniz!"

Stresli ya da mutsuz olduğunuzda tatlı ile iyileşiyor, yemeklerden sonra tatlı yemek istiyor, gecenin geç saatlerinizde canınız şekerli gıdalar çekiyor, çaydan kahveden şeker olmadan keyif almıyor musunuz? Hiç şekere bağımlı hale gelebileceğinizi düşündünüz mü? Aslında pek çoğumuz öyleyiz.

Dünya Sağlık Örgütü, insan vücudunun günde sadece 6 çay kaşığı şekere ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ancak yapılan araştırmalara göre çoğumuz günde 22 çay kaşığı şeker tüketiyoruz. Peki şekerden uzaklaşmak için neler yapmalı? İşte size şekeri 5 günde bıraktıracak ipuçları…

POZİTİF OLUN

Şekerden uzak kalmak, bundan sonra lezzetli şeyler yemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Unutmayın, bunu daha sağlıklı olmak adına yapıyorsunuz.

MUTFAK RAFLARINI BOŞALTIN

Şekersiz yaşam hedefinize ulaşmak için atacağınız bir sonraki adım, mutfak raflarınızdan şekeri çıkarmak olmalı. Şeker yüklü yiyeceklere dokunmamanızı engellemenin tek yolu bu.

21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET NASIL YAPILIR?

5 Gün İçinde Şekeri Bırakmak İçin İpuçları

Öte yandan hazır gıdalardaki görünmez şekerlerden de uzak durun. Buzdolabınızda birkaç meyve bulundurun. Çikolata, hazır meyve suları, bisküviler, kahvaltılık gevreklerden kurtulun.

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN

Aklınızda sizi kandırmaya çalışan sese “Hayır” demeyi öğrenin. Çevrenizde size ikram edilen şekerli atıştırmalıkları da kibarca reddedin. Çantanızda çiğ badem, çiğ fındık, hurma gibi atıştırmalıklar bulundurun. Şeker ihtiyacınızı bu tarz sağlıklı besinlerle karşılayın.

EVDE YEMEK PİŞİRİN

Dışarıdaki yiyeceklerden kaçınarak şeker tüketimini azaltabilirsiniz. Çoğu restoran, yemeğin tadını ve rengini artırmak için çeşitli şekillerde şeker ve tuz ekler. Bu nedenle, şekerden vazgeçmenin en iyi yollarından biri, yemeklerinizi evde pişirmek ve herhangi bir biçimde şeker içermeyen malzemeler kullanmaktır.

5 Gün İçinde Şekeri Bırakmak İçin İpuçları

SEBZELERE AĞIRLIK VERİN

Sebzeler vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir. Sebze ağırlıklı beslenmek sizi daha uzun süre tok tutacak ve şeker ihtiyacınızı karşılayacaktır.

ETİKETLERİ OKUYUN

Marketlerde satılan paketlenmiş gıdalar, yüksek oranda şeker içerir. Bunlara diyet ürünler de dahil. Alışveriş yaparken etiket okuma alışkanlığı edinir ve şeker oranı az olan ürünleri alırsanız yaklaşık % 50 daha az şeker tüketebilirsiniz.

SU HER DAİM SU!

Son ve en önemli adım vücudunuzdaki şekeri atmak için bol miktarda su içmek. Su içmek hepimizin bildiği gibi kilo vermeye, cilt sorunlarını azaltmaya ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

MAHMURE ÖZEL

False