GeriEtkinlik Rehberi 47Soul ve Zenobia Babylon'da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

47Soul ve Zenobia Babylon'da

47Soul ve Zenobia Babylon'da

"Filistinli sıradışı elektronik rock grubu 47Soul ve öncesinde Arap elektronik müzik ikilisi Zenobia, 'Etnik Bas' serisi kapsamında 2 Mart Cumartesi akşamı Babylon sahnesine konuk oluyor."

'Etnik Bas' serisinde; kökeni İngiltere ve Jamaika soundsystem kültürüne, sokağa ve farklı dillere dayanan müzik tarzlarının yanı sıra protest duruşlarıyla da dikkat çeken isimler Babylon’a konuk olmaya devam ediyor.

Ortadoğu’nun yükselen isimlerinden 47Soul; geleneksel Filistin sokak müziğini elektronik beat’ler, dub, hip-hop, funk ve rock elementleriyle harmalandıkları “Shamstep” sound’uyla dikkatleri üzerine çekti. Analog synthesizer’lar ve gitar ezgileriyle müziğini güçlendiren 47Soul, Arapça ve İngilizce şarkı sözleriyle de eşitlik ve özgürlüğe çağrıda bulunuyor.

Zenobia, Filistin’den Kuzey Afrika’ya uzanan Levant bölgesinin Arap pop melodilerini elektronik beat’lerle birleştiriyor. Müziklerinde geleneksel Suriye ve Filistin dansı “dabke”yi ve Mısır beat’lerini kullanan Zenobia, Isam Elias ve Nasser Halahlih’ten oluşuyor. Haifa çıkışlı grup, ismini milattan sonra 3. yüzyılda yaşayan Palmira kraliçesi Zenobia’dan alıyor.

False