GeriKişisel Bakım 40'lı Yaşlarda Cilt Bakımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

40'lı Yaşlarda Cilt Bakımı

40'lı Yaşlarda Cilt Bakımı

"Cildiniz için neler yapabilirsiniz? Ürün seçerken dikkat etmeniz gerekenler, daha genç bir cilt için tavsiyeler..."

Cildinizin artık bu yaşlarda kolajen üretimi giderek azalır ve üst katman hala korunsa da iç kısımda bulunup, onu destekleyen lifler biraz zayıf düşer. Bu durum, dıştan bakıldığında, yanaklarda ya da çenenin altında çöküntüler şeklinde görülebilir. Ayrıca hücre değişiminin yavaşlaması nedeniyle, cildiniz mat ya da solgun bir görünüm kazanır.

Cildiniz için neler yapabilirsiniz?

Birçok kadının korkulu rüyası kırışıklıklar kendini 40 yaşlarında daha da gösterir. Her aynanın önüne geçtiğinizde vücudunuzda olduğu gibi, yüzünüzdeki kaslarda da çökmeleri farkedersiniz. Ama böyle bir durumda aynanın önünde ahlanıp vahlanmanın ne size ne de cildinize bir faydası olur. Hazır aynanın önüne geçmişken beş dakika yapacağınız yüz jimnastiğinin mükemmel sonuçlar verdiğini görecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Belki size garip gelebilir ama, çubuk şeklinde bir sakızı dişleriniz arasına yerleştirip, bu şekilde çiğnemeye çalışmak da cildiniz için etkili bir egzersiz olacaktır. Eğer uyurken yüzünüzün bir yanı üzerinde odaklanıyorsanız aman dikkat! Çünkü bu şekilde yüzünüzün kolaylıkla kırışmasına davetiye çıkarmış olursunuz. Ayrıca ağızdan alacağınız mineral ve vitamin takviyeleriyle daha dinç bir cilde sahip olabilirsiniz.

Ürün seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Artık eskiden beri kullandığınız kremleri bir kenara bırakmanın zamanı geldi de geçiyor bile.
Giderek daha da kuruyan ve nemini kaybeden cildinizin derinlemesine nemlendirilmeye ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Kullanacağınız limon, salatalık, çiçek özlü kremler, cilt hücrelerinize temas edip cildinize nemlilik, esneklik sağlayacak ve cildinizin nem kazanma sürecini hızlandırmasına katkıda bulunacaktır.

False