GeriKişisel Bakım 30'lu yaşlarda cilt bakımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

30'lu yaşlarda cilt bakımı

"Artık cildinize biraz daha özen göstermenin zamanı geldi. Cildin taşıdığı riskler ve öneriler,kullanmanız gereken ürünler,nemlendirici seçiminiz..."

Artık cildinize biraz daha özen göstermenin zamanı geldi. Özellikle alın, ağız kenarları ve göz çevrenizde oluşabilecek ilk kırışıkların moralinizi bozmasına izin vermeyin. Bu dönemde ışık eskisi gibi güzel yansımadığından cildiniz üzerinde gölge oyunları oluşabilir ve kullanacağınız makyaj malzemeleri alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarır.

Cildin taşıdığı riskler ve öneriler

Cildiniz eskisi kadar güçlü olmayabilir ve ilk zayıflık belirtilerini göstererek, UV ışınlarına karşı daha duyarlı bir hal alır. Bunu önlemek için ise yapmanız gerekenler son derece basit; örneğin ağızdan A, F, ve E vitaminleri ile mineral preparatları alabilir, sabahları koruma filtresi içeren kremler, akşamları ise cildi nemlendiren aynı zamanda da onaran meyve asitlerinden faydalanabilirsiniz.

Ne tip ürün kullanmalısınız?

Bu yaşa kadar normal ya da karma olan cildiniz, birden kurursa hiç şaşırmayın ve panik yapmayın! Hassas ciltler için hazırlanmış, bileşiminde rahatlatıcı ve dengeleyici maddelerin bulunduğu özel ürünler ayrıca nemlendirici bir kremle yapacağınız masajlar cildinizle birlikte sizi de rahatlatıp güzel görünmenizi sağlar.

Nemlendirici seçiminiz

Cildinizin doğal nemlendirici mekanizmasının yavaşlamaya başladığı bu dönemlerde, donuk, nemsiz, elastikiyetini kaybetmiş bir cilt için kullanacağınız nemlendiriciyi seçerken, mutlaka yumuşatıcı etkisinin olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde yapacağınız yanlış seçimler cildiniz için istenmeyen sonuçlara ve cildinizin daha fazla kurumasına sebep olur. Ayrıca Amerika'da yapılan bir araştırma, 35 yaş üzerinde olup, nemlendirici krem kullanan kadınların kırışıklık şikayetlerinin, kullanmayanlara kıyasla, yüzde 50 azaldığını gösteriyor.

False