Geriİyi Yaşam 10 Soruda Çiğ Beslenme Trendi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

10 Soruda Çiğ Beslenme Trendi

10 Soruda Çiğ Beslenme Trendi

"Şişmanlık, çeşitli hastalıklar ile pek çok cilt ve sindirim sorununu engellediğine inanılan çiğ beslenme her geçen gün daha fazla insanın beslenme tercihi oluyor. Çiğ beslenme hakkında merak ettiklerinizi derledik..."

Organik ve işlenmemiş gıdalarla beslenmek anlamına gelen çiğ beslenme trendi son dönemlerde dünyada ortaya çıkan yeni beslenme akımları arasında yer alıyor. Sağlıklı yaşamla özdeşleşen çiğ beslenme aslında bir yaşam tarzını ifade ediyor. İşte 10 soruda çiğ beslenme trendi!

Çiğ beslenme nedir ve hangi gıdalardan oluşur?

Çiğ beslenme gıdaların doğal, taze halleriyle veya kurutularak tüketilmesi esasına dayanıyor. Yiyeceklerin vitaminlerini ve enzimlerini kaybetmedikleri bu yöntemle meyveler, sebzeler, tahıllar ve kuruyemişler gibi besin grupları çiğ olarak tüketilebiliyor.

Çiğ beslenme kimlere uygun?

Çiğ beslenme insanlık tarihinden beri insan fizyolojisine en uygun beslenme biçimi olduğu için herkes bu beslenme yöntemini kullanabilir. Çiğ beslenmeye yeni başlayanların ise yavaş bir geçiş süreci ile bu yöntemi hayatlarına adapte etmeleri daha sağlıklı.10 Soruda Çiğ Beslenme Trendi

Çiğ beslenmeyi hayat tarzı haline getirmek nasıl kolaylaştırılabilir?

Bu beslenme yöntemine geçiş yapmak isteyenlerin belirli bir süre detoks yaparak vücutlarını buna alıştırmaları gerekiyor. Böylece vücut çiğ beslenme trendine daha iyi uyum sağlayabilir.

Çiğ beslenme için öğünler nasıl seçilmeli?

Sabahları taze meyve veya sebze suları, öğlen salata ve taze sebze alternatifleri ile pek çok meze çeşidi ilk sıralarda geliyor. Bunun yanında pratik tatlı ve aperatif seçenekleri de bir hayli fazla.

Çiğ beslenmenin en büyük faydaları nelerdir?

Çiğ beslenme öncelikle besinlerin vitaminlerinden en iyi şekilde yararlanmayı sağlıyor. Bunun yanında sindirimi kolaylaştırarak enerji seviyesini üst düzeye çıkarıyor.10 Soruda Çiğ Beslenme Trendi

Sağlık sorunu olanlar çiğ beslenme trendine ayak uydurmalı mı?

Sağlık sorunu olanların mutlaka doktorlarına danışarak çiğ beslenmeyi hayatlarına almaları gerekiyor. Taze sebze ve meyveler bazen çeşitli ilaçlarla reaksiyona girebildiği için doktor rehberliği şart.

Alkali beslenme ile çiğ beslenme arasında bir ilişki var mı?

Alkali beslenme pH seviyesi vücutla uyumlu gıdaları yemeyi öngörürken çiğ beslenmede de ağırlıklı taze meyve ve sebzeler yüksek pH değerleri nedeniyle alkali beslenmenin esaslarını yerine getiriyor.

En yaygın çiğ gıdalar nelerdir?

Tüm sebze ve meyveler ile kuruyemişler ilk akla gelen çiğ besinler arasında yer alıyor.10 Soruda Çiğ Beslenme Trendi

Çiğ beslenmenin vücuda etkileri nelerdir?

Sindirim sistemini rahatlatan çiğ beslenme aynı zamanda cilt problemlerinin önüne geçerek cildi temizliyor ve toksinlerden arındırıyor. Organlar genel olarak daha temiz hale geliyor ve hastalığa yakalanma oranı düşüyor. Ayrıca bağışıklık sistemi de güçleniyor.

Tok tutan favori çiğ besinler neler?

Çiğ kuruyemiş çeşitleri zengin yağ oranları ile tok tutan besinler arasında yer alıyor.

False