Gündem Haberleri

    Mahlepsiz kandil simidi tarifi | Kandil simidi nasıl yapılır?

    Hürriyet Haber
    21.06.2017 - 11:56 | Son Güncelleme:

    Bugün Kadir Gecesi... Bu nedenle kandil simidi bugünün en çok araştırılan tariflerinden biri oldu. Ev hanımları da kendi çabalarıyla kandil simidini yapmak istiyor. Özellikle dini günlerle bütünleşmiş olan kandil simidi mahlepli olduğu gibi mahlepsiz de yapılabiliyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-- mahlepsiz tarifleri!

    Kandil simidi, dini günler, bayramlar ve kandil günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri! Bu nedenle Kadir Gecesi öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de kandil simidi tarifi oldu. Özel günlerde her köşe başında bulunan bu lezzeti evde de kolayca yapılabiliyor. İşte kandil simidi tarifi ve kalorisi!

    Özellikle dini günlerle özdeşlemiş olan kandil simidi, pastane simidinin daha gevrek halidir. Mahlepli veya mahlepsiz, susamlı, susamsız gibi farklı seçenekleri bulunan Kandil Simidi evdeki malzemelerle kolayca yapılabiliyor.

    KANDİLİ SİMİTİ KAÇ KALORİ?

    Kandil simidi, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek bir besindir. 1 porsiyon kandil simidinde 2 adet simit bulunur. Yağ ve karbonhidrat açısından zengin olan kandil simidinin kalorisi simidin susamlı ve susamsız olmasına bağlı olarak değişmektedir.

    Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

    • 1 yumurta sarısı
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    • 1. 5 çorba kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 125 gram margarin
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 3 su bardağı un
    Üzeri için;
    • 1 yumurta beyazı
    • Susam
    • Çörek otu

    Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..

    Mahlepli Kandil Simidi Tarifi

    • 4.5 su bardağı un
    • 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta
    • 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı şeker

    Üzeri için

    • Yumurta
    • Susam

    Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

     

    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı