Mahkumların tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Mahkumların tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 10:11

Mahkumların tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı

Haberin Devamı

MUĞLA Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, mahkumlar tarafından 'Dinamik Huzurevi' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda sahnelenen 'Dinamik Huzurevi' adlı oyunu Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Dalaman Garnizon Komutanı Deniz Hava Üs Komutanı Albay Okan Mumcu, Dalaman Hava Meydan Komutanı Albay Savaş Cenik, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, savcılar, cezaevi yetkilileri ve hükümlüler izledi. Cezaevinde 5 ay boyunca tiyatro sanatçısı Günay Turgut ile çalışan hükümlülerin performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, etkinlik kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunun çok anlamlı mesajlar içerdiğini belirterek, bu tür tiyatro, spor ve müzik etkinliklerinin devam edeceğini bildirdi.

Tiyatro sanatçısı Günay Turgut, infaz kurumu hükümlüleriyle 5 ay süresince oyuna hazırlandıklarını vurgulayarak, hiç bilmediği bir dünyanın içine girdiğini söyledi. Turgut, "Kendim için de inanılmaz bir tecrübe oldu. Toplumun sahip olduğu önyargıya ben de sahiptim. Hükümlülerin arasına girdikten sonra deyim yerindeyse, raconu öğrendim. Onlarla çalışmak beni zenginleştirdi. Bu tarz sosyal projelerde devamlı yer almaya çalışacağım" dedi.

Oyunun ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Eker, katkılarından dolayı tiyatro sanatçısı Günay Turgut'a plaket verdi. Protokol üyeleri de oyunda rol alan hükümlülere başarı sertifikası takdim etti.

Cihan KAYA / DALAMAN, (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFTA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!