Mahkumlara satranç takımı hediye edildi

Güncelleme Tarihi:

Mahkumlara satranç takımı hediye edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 13:09

Haberin Devamı

KARAMAN (AA) - Karaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilciliği, Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklulara satranç takımı hediye etti.

Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, yaptığı konuşmada, Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 566 hükümlü ve tutuklunun, Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda ise 210 hükümlünün bulunduğunu belirtti.

Ceza infaz kurumlarının artık eğitim kurumu olduğunu dile getiren Çağlayan, şunları kaydetti:

“İnfazdaki temel amaç hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ve kötü alışkanlıklardan arınıp iyi alışkanlıklar edinilmesi. Ceza infaz kurumlarının artık bir infaz kurumundan çok aynı zamanda bir eğitim kurumu oldu. Bu vesileyle katkıda bulunup satranç takımları ve eğitsel kitapları kurumumuza temin eden Karaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilciliği yetkililerine teşekkürü bir borç biliriz.”

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından satranç takımları yetkililere teslim edildi.

Satranç takımı teslim törenine, Karaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu ile Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İshak Yıldırım katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!