Mahkumlar fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

Mahkumlar fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 14:08

Mahkumlar fidan dikti

Haberin Devamı

Yaşar KORKUSUZ/ ADANA ,(DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinde Orman İşletmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliği ile 'Fidanlar büyüsün, çocuklarımız sevinsin' projesi kapsamında Hamam Mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Ali Yıldırım İlkokulu’nun bahçesine denetimli serbestlikten yararlanan ve kamuda çalışarak cezalarını sürdüren mahkumlar fidan dikti.
Harnup, çınar, servi ve zeytin ağaçlarından oluşan 520 fidan toprakla buluşturuldu. Kozan Orman İşletme Müdürü  Veysel Önen “ Ağaç ve orman dediğimiz zaman yalnız odun ham maddesi üreten değil, 2 bin faydası olan bir üründür. Dünya iklimi hava kirliliği insan sağlığına çevreye toz ve gürültünün azalmasına tarım ve su kaynaklarının sigortası olduğu gibi kullandığımız ilaçların, kozmetiklerin, kitap ve defterlerin ham kaynağıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyiz” dedi. Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil’de, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Orman İşletmesi, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kozan Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak çeşitli yerlere fidan diktik. Şimdi ise buraya dikiyoruz” dedi.
Ağaç dikiminde Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez daire amirleri, siyasi parti başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!