Mahkum taşıyan araç "vitamin deposu" oldu

Güncelleme Tarihi:

Mahkum taşıyan araç vitamin deposu oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 14:38

- Antalya Adalet Sarayı bahçesinde, mahkumları taşıyan ve ring aracı olarak kullanılırken ekonomik ömrünü tamamlayan otobüs, portakal, nar ve greyfurt suyu satan "vitamin büfesi" haline dönüştürüldü- Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tabar:- "Bu araç kullanıldığı süre boyuncu hep mahkum taşıdı ama artık vitamin taşıyacak. İnşallah hayırlı da olur. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de ilk defa mahkum taşıyan bir ring aracı bu şekilde değerlendiriliyor"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da daha önce mahkumların sevki için kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan cezaevi ring otobüsü, meyve suyu satışının yapıldığı büfeye dönüştürüldü.

Antalya Adalet Sarayı bahçesinde vitamin büfesine dönüştürülen ring aracında hükümlüler çalıştırılarak iş gücüne katkı sağlamalarına olanak tanınıyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tabar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa bir uygulama yaptıklarını belirterek, hep mahkum taşıdıkları ring araçlarında artık "vitamin" taşımaya başladıklarını söyledi.

Vitamin büfesi olarak kullanılan aracın 2002 model bir ring aracı olduğunu belirten Tabar, "Bu araçlar cezaevlerinden mahkumları adliyeye getirir ve götürür. Bu araç ekonomik ömrünü doldurmuş, Hazine Bakanlığına teslim edilmesi ve hurdalığa ayrılması gereken bir araçtı, ancak bu şekilde değerlendirdik. İçinde hükümlüleri çalıştırıyoruz ve onların da iş gücüne katkı sağlamaları için böyle bir fikir ortaya koyduk" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tabar, hurda olmuş ring araçlarını verimli bir iş için kullanmaya başladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu araç kullanıldığı süre boyunca hep mahkum taşıdı ama artık vitamin taşıyacak. İnşallah hayırlı da olur. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de ilk defa mahkum taşıyan bir ring aracı bu şekilde değerlendiriliyor. Tabi Antalya'nın iklimi itibariyle portakal, nar ve greyfurt yetiştiriliyor olması bize avantaj oldu. Başka illerde de ekonomik ömrünü dolduran ring araçlarının bu şekilde kullanılması memnuniyet verici olacaktır. Yıllarca mahkum taşıyan araçların başka amaçlar için kullanılması hepimizi memnun edecek diye düşünüyorum."

Büfede çalışanların da açık cezaevi mahkumları olduğunu, başlarında da bir infaz koruma memurunun bulunduğunu dile getiren Tabar, şimdilik iki mahkum ile başladıklarını ama talebe göre bu sayıyı artırmayı düşündüklerin söyledi.

Konuşmaların ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Başsavcı Vekili Adnan Tabar, adliye memurları ile vatandaşlara, meyve suyu ikramında bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!