Mahkeme kararıyla pankart operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme kararıyla pankart operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 18:49

Mahkeme kararıyla pankart operasyonu

Haberin Devamı

Mustafa OĞUZ/İZMİR (DHA) - İZMİR Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanlığı binasına asılan pankart Sulh Ceza Hakimliği kararıyla polis ve itfaiye tarafından indirildi.
Partinin Konak İlçesi Çankaya semtinde bulunan il binası üzerine 'Sözümüzdür: Nereye gidersen git, nereye çıkarsan çık, çelik bilezikle tanışacaksın, tarihe de hırsız, katil, hain ve ABD uşağı olarak geçeceksin! HKP' yazılı pankart asıldı. Polis, önce savcılık kararıyla pankartın indirilmesi için İl Başkanı Tacettin Çolak'la görüştü. Çolak, savcılık kararını uygulamayacaklarını ve pankartı indirmeyeceklerini belirtti.
Bu yanıt üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, adliyeye gidip bu kez 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'nden pankartın indirilmesi yönünde karar çıkarttı. Polis, pankartı indirmek için itfaiye ekibiyle il binası önüne geldi. Merdivenle üç katlı binanın tepesine çıkan itfaiye yaklaşık 15 dakika süren bir çalışma sonucu pankartı yerinden söktü.
Pankart indirilirken parti binasındaki bir grup 'AKP halka hesap verecek' sloganları atıldı, bazı kişiler pankartın indirilmesine tepki gösterdi. Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Tacettin Çolak da pankartın indirilmesini cep telefonuyla kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!