Mahkeme ikinci helikopterin pilotunu dinlemekten vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme ikinci helikopterin pilotunu dinlemekten vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 17:20

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center’ın işgaline ilişkin davada, mahkeme heyeti ikinci parti asker getiren helikopterin pilotu Mehmet Türk’ü dinlemekten vazgeçti.

Haberin Devamı

15 Temmuz’da Kanal D, CNN Türk ve Hürriyet Gazetesi’nin içerisinde bulunduğu Doğan Medya Center’ı işgal ettikleri iddiasıyla yargılanan 19 askerin davasına İstanbul 27 Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davaya tutuklu subaylar Erdal şeker, Mehmet Akif Aslan ile Süleyman Ahmet Kaya katıldı. Duruşmaya Doğan Holding, Başbakanlık, TBMM ve Savunma Bakanlığı’nın avukatları katıldı.

'YOĞUN ATEŞİMİZLE İKİNCİ HELİKOPTER İNEMEDİ'

Duruşmada, 15 Temmuz gecesi Hürriyet Gazetesi bahçesinde askerlere müdahale eden polislerden Şener Avcı’yı tanık olarak dinledi. Şener Avcı Hürriyet’in içindeki askerlerden polis aracına ateş açıldığı duyduğunu, kendisinin ise ikinci helikoptere müdahale ettiğini anlattı. Yoğun ateş açtıkları için ikinci helikopterin Hürriyet Gazetesi bahçesine inemediğini anlatan Şener Avcı, “Helikopterden de ateş açılıyordu. Bizim yoğun ateşimiz nedeniyle helikopter inemeden uzaklaştı” dedi.

Mahkeme heyeti, ikinci helikopteri kullandığı tespit edilen Mehmet Türk isimli subayın tutuklandığını ve 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen darbe davası sanıklarından olduğunu belirterek, Vedat Bağcerci’nin şehit edilmesinde görgüye dayalı muhtemel bilgisi dışında bir bilgisi olmayacağı gerekçesiyle tanık olarak ifadesinin alınmasından vazgeçti. Duruşma, olay yeri keşfiyle ilgili bilirkişi raporunun beklenmesi kararlaştırılarak ertelendi.

BAKMADAN GEÇME!