Mahalleye afet müdahale konteyneri

Güncelleme Tarihi:

Mahalleye afet müdahale konteyneri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 16:49

Mahalleye afet müdahale konteyneri

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR merkez Armağan İlci Mahallesi'ndeki parka İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet müdahale konteyneri konuldu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, Armağan İlci Mahallesi Topçu Sokak'ta bulunan parka konulan konteynerde deprem sırasında ihtiyaç olabilecek malzemeler bulunduğunu söyledi. Tokgöz, "Armağan İlci Mahallemize konuşlandırdığımız afet müdahale konteynerimizi muhtarımıza teslim ediyoruz. Müdürlük olarak Burdur'umuzu depreme nasıl hazırlarız, nasıl çalışmalar yaparsak deprem anında vatandaşımızın mağduriyetini en aza indirebiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz. Afet müdahale konteynerimizde bu projelerimizden birisi. Olası bir afet anında kurum personelinin haricinde mahallelerimizdeki afet gönüllülerimiz bu konteynerdeki teknik bilgi istemeyen cihazları kullanıp ilk müdahaleyi yapabilecek. Afet anında ilk müdahale çok önemli" dedi.
Tokgöz, "Vatandaşımızın 1999 depreminde yaptığı bilinçsiz müdahaleden dolayı bir çok insanımızı kaybettik. Bu yüzden mahalle afet gönüllülerimizi bilinçlendireceğiz. Bilinçli müdahale çok önemli. Halkımızın bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz. Deprem konusunda halkımızı bilinçlendirmeye önem vereceğiz" diye konuştu.
Tokgöz, afet müdahale konteynerini nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelere koyduklarını kaydetti. Daha önce Yeni Mahalle'ye ilk konteynerini koyduklarını belirten Tokgöz, "Yıl içerisinde bir mahallemize daha koyacağız. En az 10- 15 mahallemize bu konteynerlerden koyacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!