Mahallesinde atık pil ve yağ topluyor

Güncelleme Tarihi:

Mahallesinde atık pil ve yağ topluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:37

Mahallesinde atık pil ve yağ topluyor

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/KOZLU(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Sümeyye Altay, mahallesinde topladığı atık pil ve atık yağları geri dönüşüm tesislerine göndererek çevre kirliliğine dikkat çekmeye çalışıyor.
Kozlu Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Sümeyye Altay, okulun çevre koruma kulübünde teknoloji ve tasarım öğretmeni Yeşim Göktepe'nin desteği ile oturduğu mahalledeki evlerden atık pil ve yağ toplayarak geri dönüşüm tesisine göndermeye başladı. Sümeyye Altay'a atık pil ve yağ toplamada babası Recep ve annesi Emine Altay da yardım ediyor. Sümeyye Altay, atık pil ve yağların çevreye olumsuz yönde etkileri olduğunu ve insanları bununla ilgili bilgilendirdiğini söyledi. 3 ay içinde 40 evden atık pil ve yağ toplamayı başaran Sümeyye Altay, projesini şöyle anlattı:
"Atık piller metal içerikli olduğu için toprakta yok olmaz. Yer altı sularına karışarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Lavaboya attığımız zaman atık yağlar ise denize ulaşarak suyun üstünde yağ tabakası oluşturmakta ve deniz canlılarının oksijensiz kalmalarına neden olabiliyor. Maalesef her 100 kişiden 90'ı atık yağları lavaboya dökmektedir."
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!