Mahalledeki tavuk üretme çiftliğine çevre kirliliği tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Mahalledeki tavuk üretme çiftliğine çevre kirliliği tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 09:58

Mahalledeki tavuk üretme çiftliğine çevre kirliliği tepkisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Elmadağ İlçesi, Edige Mahallesi yakınlarında faaliyette bulunan bir tavuk üretme çiftliğinde, tavuk gübrelerinden oluşan koku ile birlikte çevreye yayılan sinekler, vatandaşları rahatsız eder boyuta geldi. Edige Mahallesi Muhtarı Ahmet Yağcı, "Çevreye atılan gübreler sinek üretme çiftliğine dönüşüyor. Kapı ve pencerelerimizi açamaz duruma geldik" dedi.
SİNEK ÜRETME ÇİFTLİĞİNE DÖNÜŞÜYOR
Mahallelerinin hemen yanı başında bulunan tavuk üretme çiftliğinin vatandaşları sıkıntıya soktuğunu belirten muhtar Ahmet Yağcı, "Bu çiftlik tavuk gübrelerini tarlalarımıza ve bahçelerimize döküyor. Havaların sıcak olması ile ağır kokular altında yaşam mücadelesi verirken, atılan gübreler sinek üretme çiftliğine dönüşüyor. Kapı ve pencerelerimiz açamaz duruma düştük. Elmadağ ilçesine 6 kilometre uzaklıktayız. 30 haneli mahallede 100'den fazla insan yaşamakta. Mahalleli bu durumdan çok rahatsız. Sineğin mikrop taşıyıcı bir özelliği var. Çocuklarımız uyurlarken ağızlarına yüzlerine konuyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.
Bir salgın hastalık yaşamamak için bu sıkıntıyı 5 yıldır ilgili makamlara 'gelin durumu yerinde tespit edin' diye defalarca anlatmaya çalıştıklarını kaydeden muhtar Yağcı, bir sonuç alamamaktan yakındı. Yağcı, "Firma yetkililerine sıkıntılarımızı dile getirdik, ama sorunumuza çözüm getiremedik. Yine mahallemizin yakınlarında ayrı bir tavuk üretme çiftliği var. Ama bu çiftlikten hiç bir rahatsızlık duymamaktayız. Kurallara ve kanunlara göre hareket ediyorlar. Tamam, bunlar para kazanmak, ülke ekonomisine artı katma değer sağlamak için yapılıyor. Ama kokularını ve pisliklerini bizlere çektirmek zorunda değiller. Çevreyi kötü kokuya ve sineğe yayan bu firmanın uyarılması konusunda yetkilerden destek bekliyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!