Mahalle sakinlerinin kavşak tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Mahalle sakinlerinin kavşak tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 12:17

Mahalle sakinlerinin kavşak tepkisi

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - KEPEZ ilçesinde, Kültür ve Gülveren mahallelerini bağlayan kontrolsüz kavşaktaki trafik yoğunluğuna vatandaşlar çözüm istiyor. Kavşakta sürekli kazaların yaşandığını belirten bölge sakinleri, can korkusu yaşadıklarını söyledi.
Kültür Mahallesi 3805 ve Gülveren Mahallesi 3700 sokaklarının kesişimdeki kontrolsüz kavşakta özellikle sabah ve akşam saatlerindeki trafik yoğunluğu bölge sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Trafik ışığı bulunmadığı için sık sık kazaların da yaşandığı kavşağı kullanmak zorunda kalan her iki mahalle sakinleri, can korkusu yaşadıklarını söyledi. Kavşağı kullanan yayalar, sürücülerin kendilerine öncelik vermediğini, yoğun araç trafiği arasından karşıya geçmek zorunda kaldıklarını belirtti. Üst geçidin kavşağa uzak olduğunu da anlatan bölge sakinleri, kavşağa sinyalizasyon istedi.
Kavşağın hemen yanındaki 75. Yıl Caddesi'nde büfe işleten Eren İzgi, bölgedeki trafiğin çok yoğun olduğunu, sık sık maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini kaydetti. Sabah mesai öncesi ve akşam iş çıkışlarında özellikle kavşakta yoğunluk olduğuna değinen İzgi, "Ahatlı Kavşağı'na kadar araç kuyruğu oluşuyor. Çözüm bekliyoruz. Her kaza sonrasında sürücüler kavga ediyor. Yol verme meselesi yüzünden de kavgalar yaşanıyor. Trafik lambası konulabilir ya da köprülü kavşak yapılması çözüm olacaktır" dedi.
Kültür Mahallesi'nde kafe işleten Bekir Saltabaş ise "Mevcut yol trafiği artık kaldırmıyor, araçlar günün belli saatlerinde dakikalarca bekliyor. Şafak ve Gülveren mahallelerinde oturan vatandaşlar da alternatif olarak Kültür Mahallesi'nden geçiş yapıyor. Burada gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz" dedi.
Sürücülerin yol işaret ve levhalarına uymamasından şikayetçi olan bölgede emlakçılık yapan Anzil İnanoğlu da "İşyerim ve evim burada. Kavşaktaki yoğunluktan dolayı sürekli kaza ve kavgalara şahit oluyoruz. Bu kavşak çilesine acilen çözüm bulunmalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!