Mahalle evleri geleceğin yeteneklerini yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Mahalle evleri geleceğin yeteneklerini yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 14:58

Mahalle evleri geleceğin yeteneklerini yetiştiriyor

Haberin Devamı

MERSİN'de Akdeniz İlçe Belediyesi bünyesinde hizmet veren mahalle evleri ile sanat atölyelerinde düzenlenen kültürel, sanatsal ve spor kurslarının yanı sıra, meslek ve beceri edindirme eğitimleri devam ediyor.
Mahalle evlerinde verilen 25 farklı alandaki ücretsiz kursa toplam 450 kursiyer katılırken, artan talep ve olumlu geri dönüşlerden dolayı kurs çeşitliliği artacak. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; gençlere, çocuklara ve kadınlara kültürel, sanatsal ve spor alanlarında yeteneklerini keşfetme ve kendilerini geliştirme imkanı sağlıyor. Akdeniz ilçe sınırları içinde hizmete açılan mahalle evleri ve sanat atölyeleri, her yaş ve kesimden insanın yararlanabildiği birer eğitim-öğretim ve meslek-beceri edindirme merkezlerine dönüşüyor.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, vatandaşları mahalle evleri ile sanat atölyelerinde verilen ücretsiz kurs ve eğitimlere katılmaya davet ederek şöyle konuştu:
"Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi korumak istiyorsak, öncelikle çocuklarımızı her türlü riskten uzak tutmalıyız. Bunun en etkili yolu da onların sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle buluşmalarını sağlamaktır. Ayrıca ailesinin bütçesine katkı sunmak isteyen kadınlar da ücretsiz sunulan eğitimlerden yararlanarak meslek ve beceriler elde edebilir, aile ekonomilerine destek olabilirler. Amacımız, mahalle evlerini birer eğitim ve öğretim merkezlerine dönüştürmektir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!