Magnum’a seçilen ilk Türk

Güncelleme Tarihi:

Magnum’a seçilen ilk Türk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2017 22:14

Dünyanın en önemli fotoğraf kooperatifi sayılan Magnum Ajansı, 70 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk fotoğrafçıyı bünyesine aldı: Emin Özmen. Dünya basın fotoğrafçılığı alanında son yıllarda aldığı ödüllerle ve yürüttüğü başarılı projelerle adından söz ettiren Emin Özmen, Suriye’de çektiği fotoğraflarla DEAŞ vahşetini dünyaya duyuran en önemli isim olmuştu.

Haberin Devamı

Emin Özmen, Magnum serüvenini şöyle anlattı:

‘4 YIL BİR KONUYU FOTOĞRAFLAYACAĞIM’

“Süreç bugüne kadar Magnum ailesine katılan tüm fotoğrafçılar için 70 yıldır aynı sistemle seçiliyor. 2 senelik bir sözleşme yaptık ve bu süreç boyunca Magnum ajansı tarafından temsil edileceğim. 2 yıl sonunda çalıştığım ana konulardan birini geliştirip tekrar masaya koymam bekleniyor, bu kez yüzde 66 oranında bir kabul görmeniz gerekiyor. Toplam 4 yıl sonunda asıl üye olabiliyorsun. Bu 4 yıllık süreç sizin bir konuya ağırlık vererek tüm enerjinizle geliştirmenizi amaçlayan bir dönem. Fotoğraflarımla yakın coğrafyamda yaşanan hikâyeleri bir araya getirmeye çalışacağım. Bu konuların dışında elimden geldiğince dünyada ve bölgede yaşanan yeni gelişmeleri takip etmeye devam edeceğim.” 

Haberin Devamı

People swim in Pamukkale, an area in Turkey famous for its white travertine terraces. Pamukkale, meaning "cotton castle" in Turkish, is also the site of the remarkably well-preserved ruins of the Greek-Roman city of Hierapolis, which has been made a Unesco World Heritage site. ⠀ ⠀ Most of the tourists are now Turkish, Arabic and Asian. The owner of a restaurant located in front of the site says "during week ends, we have tourists, less than before but we have tourists. During the week days, we have no one." ⠀ ⠀ In 2014, Turkey had been the sixth most popular tourist destination in the world, welcoming 37 million visitors. In 2016, when Turkey was shaken by bombings, a failed military coup and a political crackdown, only 25.3 million came, according to the government.⠀ ⠀ Photograph by Emin Ozmen—Magnum for TIME

TIME (@time)'in paylaştığı bir gönderi ()

PEK ÇOK ÖDÜL KAZANDI

1985 yılında Sivas’ta doğan Emin Özmen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu. Çalışmaları TIME dergisi, New York Times, Le Monde dergisi, Paris Match, Der Spiegel, L’Obs ve daha birçok medya tarafından yayınlandı. TIME, fotoğraflarından birini, 2013 yılının En İyi 10 Fotoğrafı arasında gösterdi. Dünyanın en önemli basın fotoğrafçılığı ödülü olarak gösterilen World Press Photo’da 2012 ve 2013 yıllarında 2 kez Türkiye’ye ödül getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!