Magnet ustaları

Güncelleme Tarihi:

Magnet ustaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 14:08

İZMİR ve Mersin'de yaşarken monoton iş hayatından sıkılıp Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka'ya yerleşen Burcu Özdemir Ünsal ile Songül Atay hobi olarak başladıkları magnet yapımında kısa sürede birer usta haline geldi.

Haberin Devamı

İzmir ve Mersin'de çalıştıkları işyerlerindeki motononluktan ve kent yaşamından bunalarak Akyaka'ya yerleşen ve orada tanışan Burcu Özdemir Ünsal ile Songül Atay, takı ile başladıkları üretim sürecinde kısa sürede çok tanınan birer mağnet ustası oldular. El işi takıların Akyaka'da büyük ilgi görmesi ile beldeyi ve bölgeyi anımsatacak magnetler dizayn etmeye başlayan Burcu Özdemir Ünsal ve Songül Atay evlerinin küçük bir odasını atölye olarak kullanıyorlar.

Akyaka'nın kendine özgü mimarisini yansıtan evleri, dünyaca ünlü koruma altında tutulan Azmak Çayı, kitesurf sporunu anımsatacak magnetler tasarlayarak üreten iki arkadaşın stantta sergiledikleri bu ürünler çok beğenilince Akyaka'daki mekan sahiplerinden hatta Alaçatı ve Uludağ'dan da toplu siparişler almaya başladılar.

Haberin Devamı

En büyük hayallerinin büyük bir atölyeye sahip olarak Akyaka'da yaşayan ev kadınlarıyla birlikte üretim yapmak ve onların da iş sahibi olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Özdemir ile Atay, "Kuracağımızı atölyede magnetin yanı sıra kitap ayracı, kahve kupaları ve daha farklı hediyelik eşyalar da üretmeyi planlıyoruz. Ayrıca İzmir ve İstanbul Galata'ya özgü magnetler yaparak, bunları oraya ait bir sembol haline getirmek istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!